Sok hibával tarkított meccsen, drámai végjáték után két góllal győzött Montenegró ellen a magyar válogatott az Európa-bajnokságon.

A négy kimaradó a mai találkozón Andó Arián, Szöllősi Szabolcs, Krakovszki Bence és Imre Bence voltak.

Régi ismerősünk, Branko Vujovic és Ancsin Gábor gólpárbajával indult az első félidő, amelyből a montenegrói jött ki jobban. Bánhidi góljával és Lékai perceivel azonban gyorsan sikerült átvenni az irányítást, talán ebben a szakaszban egy komolyabb előny kiépítése is benne lehetett volna a játékban, de ezt sajnos főleg a támadásbeli hibák miatt nem sikerült megtenni. A félidő közepén a döntetlen és a kétgólos magyar előny között ingázott az állás. A 23. perctől Krakovszki Zsolt percei következtek, két egymás után szerzett gól, majd egy Sipos Adriánnak kiosztott remek gólpasszal háromra nőtt az előny, azonban a félidő vége a montenegróiaké volt, másfél perc alatt hármat is lőttek, így 14-14 volt az állás a félidőben.

A második félidő elején ismét sikerült kiépíteni a háromgólos előnyt, de igazán lerázni ekkor sem tudtuk az ellenfelet: Borozan és Dragasevic gólerős játékával rendre felzárkóztak. A 42. percben Vuk Lazovic piros lapja után elég nagy káosz alakult ki a pályán, sorozatos eladott labdák és technikai hibák következtek, Chema Rodriguez 20-19-nél a 47. percben időt is kért, de ennek ellenére a montenegróiaknak sikerült kiegyenlíteni. A beállóinknak köszönhetően az utolsó tíz perc ismét magyar előnnyel indult (Rosta hetesből volt eredményes, Bánhidi kétszer talált be), de sajnos ezután is jöttek a hibák támadásban, amelyet az ellenfél kegyetlenül kihasznált, így a véghajrá szoros állással indult. Az utolsó percben 25-24-nél Bodó lövését blokkolták a montenegróiak, így az egyenlítésért támadhattak, de Branko Vujovic lövését Palasics lábbal védte, majd az ellentámadásból Ilic Zoran talált be, a magyar válogatott pedig 26-24-re győzött.

A következő ellenfél vasárnap este Szerbia együttese lesz.

 

Magyarország – Montenegró 26-24 (14-14)

Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló (München)

Gólszerzők: Bánhidi 6, Lékai 5, Krakovszki Zs. 3, Bóka 2, Szita 2, Ancsin 2, Ilic 1, Hanusz 1, Rosta 1, Fazekas 1, Máthé 1, Sipos 1 ill. Borozan 6, Dragasevic 6, Branko Vujovic 4, Milos Vujovic 4, Grbovic 1, Radovic 1, Cavor 1, Bakic 1

A csoport másik mérkőzésén: Izland-Szerbia 27-27

Fotó: Bánhidi Bence hivatalos rajongói oldala

Megosztás