Site icon Handballexpert

Győri Audi ETO KC: teljes a keret az új szezonra. Amorim eligazol, Ambros Martin is a fedélzeten

A Győr véglegesítette keretét a következő szezonra. Meglepetés nincs, az érkezőket már sejteni lehetett.

 

Crina Pintea a román CSM Bukarest csapatából érkezik, ő már volt tagja a csapatnak, de akkor csak rövid távú megegyezés született. Mellette beálló pozícióba jön Linn Blohm, a 28 éves svéd válogatott kézilabdázó. Beatrice Edwige és a klub közösen úgy döntöttek, hogy a játékos nem marad Győrben a következő szezontól, tehát Brattset, Blohm és Pintea lesznek a beállók.

Amorim nem hagyja abba a kézilabdát, de nem Győrbe folytatja. Bartha Csaba a következőket mondta erről:  “Eduarda Amorim a Győri Audi ETO KC ikonikus játékosa, több mint 12 éve erősíti csapatunkat. Klubszinten mindent, ami lehetséges volt, többször is megnyert a csapattal. A szezon kezdetén mindenki úgy számolt, hogy az idei szezon végén befejezi játékoskarrierjét. A következő évadra az ő visszavonulásának tudatában állítottuk össze a klub jövő évi játékoskeretét, hiszen azon túlmenően, hogy az egyik legmeghatározóbb játékosunk, meg kellett találni támadásban és védekezésben is a pótlását. Január végén, miután az átigazolási kérdéseket a klubban már lezártuk, Eduarda úgy tájékoztatott, hogy az előzetesen kinyilvánított visszavonulását átgondolta, és mégsem fejezi be pályafutását 2021 nyarán, de nem Győrben tervezi folytatni karrierjét. Döntését sajnálattal vesszük tudomásul, a Győri Audi ETO KC köszöni az elmúlt 12 évet Eduarda Amorimnak, és sok sikert kívánunk neki nyártól új állomáshelyén. Természetesen nem kérdés, hogy idén közösen küzdünk tovább a közös célok eléréséért” – nyilatkozta a klubvezető.

„Az eredeti tervem az volt, hogy abbahagyom a játékot, de jött ez az új lehetőség és úgy döntöttem, hogy igent mondok rá. Természetesen, ez nem volt egy könnyű döntés, de úgy gondolom, hogy egy új kihívás jót fog tenni nekem. Szeretném megnézni, hogy milyen egy új környezetben és új impulzusokkal dolgozni együtt. Én sem leszek már fiatalabb, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kipróbáljak valami újat. A győri történetem nagyon szép és örökké hálás leszek azért, ahogy a klub, a város és a szurkolók elfogadtak engem.  Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, amit közösen elértünk a 12 év alatt.  Fontos számomra, hogy az emberek tudják azt, hogy a tény, hogy egy másik klubban játszom még egy évet, nem változtat a Győr iránt érzett szeretetemen és tiszteletemen. A legszebb éveimet itt töltöttem, így Győr örökké fontos része marad az életemnek es továbbra is szorítani fogok a sikereiért. Fontos megemlíteni azt is, hogy a céljaim változatlanok. Ugyanúgy meg akarom nyerni az összes mérkőzést a Győri Audi ETO KC-vel, nem csak magam miatt, hanem mindazon emberek miatt, akik támogattak engem ezekben az években. Fontos számomra, hogy sikerrel zárjam életem győri fejezetét” – nyilatkozta Eduarda Amorim.

Íme a keret:

Új vezetőedzője lesz a Győrnek, Ambros Martin személyében: „Örömmel vettem az Audi ETO megkeresését. Nekem ez igazából több, mint visszatérés, hiszen 2018 nyarán is elmondtam, hogy Győr az otthonom lett, most pedig hazatérek. Két éves szerződést kötöttünk, és már nagyon várom a közös munkát. A Győri Audi ETO KC az elmúlt három évben ugyanúgy a kézilabdázás csúcsán állt, mint korábban, de sok olyan terület van, elsősorban a regenerációra és rehabilitációra gondolok, ami hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Győrben minden adott a sikerre, célom pedig nem lehet más, minthogy a következő szezonban is minden fronton a legelső pozícióért harcoljak a csapattal” – nyilatkozta a klub honlapjának.

 

További részletek itt olvashatók

Forrás: Győri AUDI ETO KC honlapja

Borítókép: Győri Audi ETO KC Youtube

Megosztás
Exit mobile version