Hat mérkőzést rendeztek a múlt héten a férfi bajnokságban. A Tatabánya a budakalászi győzelem után a legfőbb riválisát is legyőzte.

Még mindig sok az elmaradt mérkőzése a Tatabányának, a „tigrisek” abszolválták eddig a legkevesebb fellépést a mezőnyben. Budakalászon a szenzációsan védő Piotr Wyszomirski vezérletével sikerült nyerniük hat góllal, majd következett a Balatonfüred elleni hazai rangadó.

Annak ellenére, hogy nélkülöznie kellett a füredieknek  legjobbjukat Topic Petart, jobban kezdett György László együttese, Sipos Adrián korai piros lapja után négy találattal megléptek a vendégek. Győri Mátyás kiváló játékának köszönhetően a szünetben már döntetlenre álltak a felek. A második félidőben főként a küzdőszellem dominált, amiben a hazaiak kerekedtek felül. Győri toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből, tíz gólt szerzett mindössze egy büntetőt hibázott. Ezt a remek mutatót úgy érte el, hogy csupán 31 percet töltött a pályán. A Tatabánya nagyon akarta ezt a győzelmet ezzel jelezve, ha rajtuk múlik jövöre is együtt küzdenének a további sikerekért.

A Dabasnak hazai pályán már nem sikerült megismételnie a két héttel ezelőtti pontszerzését a Csurgó ellen. Hanusz Egon és Grega Krecic remek napot fogott ki, a Csurgó négy góllal nyert. A Dabasnak vasárnap este következett az egész bajnokság szempontjából sorsdöntő találkozó az Orosháza ellen, amit végéig vezetve magabiztosan nyertek, ezzel már ötpontos az előnyük a sereghajtó Békés-megyeiekkel szemben.

A balul sikerült Bajnokok Ligája mérkőzés után a Szeged a mindössze kilenc hadra fogható játékossal felálló Ceglédhez látogatott. Mirko Alilovic ott folytatta, ahol a Kiel ellen abbahagyta, a ceglédiek csak hét percig tudták tartani a lépést a szegediekkel, akik magabiztosan nyerték a sportszerű találkozót, ahol a játékvezetők mindössze egyszer mutattak fel kétperces kiállítást.

Eredmények

Budakalász – Tatabánya 18-24

Komló – Orosháza 33-25

Dabas – Csurgó 26-30

Tatabánya – Balatonfüred 28-24

Cegléd – Szeged 22-38

Dabas – Orosháza 27-22

A hét legeredményesebb játékosai

  1. Győri Mátyás (Tatabánya) 15gól
  2. Török Ádám (Dabas) 13gól
  3. Juhász Ádám (Tatabánya) 9gól

A hét legjobb kapusai

  1. Piotr Wyszomirski (Tatabánya) 48%
  2. Mirko Alilovic ( Szeged) 47%
  3. Holló Balázs (Dabas) 46%

Góllövőlista

  1. Ivan Perisic (Budakalász) 114 gól / 6,3-as gólátlag
  2. Lezák Áron (Eger) 99 gól /5,2
  3. Mladen Krsmancic (Csurgó) 95 gól /5,9

Fotók: tatabanyahandball.com, eredmenyek.com

 

Megosztás