Svájcban csapott össze a hazai és a magyar válogatott az Euro Cup sorozat 4. fordulójában. A találkozót akár a néhány nappal korábbi, tatabányai mérkőzés visszavágójának is tekinthettük – ott 12 gólos magyar siker született.

Altherr nem éppen „öregurasan” kezdett: két bombát is elhelyezett Böde-Bíró kapujában. A túloldalon Vámos hibája után Schatzl szélről, majd Kuczora hetesből volt eredményes.

Támadásban nem voltak gondjaink a meccse elején, ám a védekezésünk megint nem volt kellően aggresszív. 8 perc után 5:5 állt az eredményjelzőn. Ismert gyengeségeink sajnos megint visszaköszöntek: a svájciak jól játszották meg a beállót, ám, ha úgy alakult átlövésből is eredményesek voltak.

Győztünk Svájc ellen – forrás:nso.hu

A gólok hihetetlen iramban estek mindkét oldalon – 12 perc után 10:8-ra vezettünk, támadásban Vámos és Kuczora nyújtott jó teljesítményt. Az első magyar védésre a 18. percig kellett várnunk, ekkor már három, sőt később négy gólos fórban voltunk. Ezután egy jobb svájci periódus következett.

Golovin időkérése ezen a szinten aggasztónak volt mondható, ugyanis a magyar kapitánynak arra kellett felhívni a figyelmet, hogy nem szabad az ellenfél kapuja előtt reklamálni és a következő feladatra kell koncentrálni.

A félidő hátralevő részében a csapatok közt nem volt nagy differencia, a magyar cserék – Kácsor, Albek – nem tudtak hozzátenni a játékhoz. A Böde-Bírót váltó Janurik is inkább a játékrész végén tudott védéseket bemutatni. Az első 30 perc összeképe nem volt túl pozitív, kevés jó teljesítmény és még kevesebb látható koncepció volt felfedezhető a mieinknél, ám ez is elég volt arra, hogy vezessünk 17:16-ra.

A második félidőben megint sikerült legalább támadásban kidomborítani erényeinket. Vámos és Kuczora tempót diktáltak és nyílt az olló. A meccs nagyjából odáig egyszerűsödött, hogy Kuczora és Vámos ha jól teljesített, nőtt az előny, ha nem voltak pályán, zárkóztak a svájciak. Kuczorát várhatóan már a végjátékra tartalékolva cserélte Golovin – inkább ne is helyezzük kontextusba, hogy a lényegében félamatőr Svájc ellen egy lényegében tét nélküli meccsen ez mit jelent.

A félidő középső szakaszában stabilizáltuk 4-5 gól körül előnyünket, a cserék a második játékrészben jobban szálltak be. Az 50. percre Pásztor Noémi is előkerült, Kácsor azonban melegítőben ülte végig a játékrészt. Janurik védései sokat értek, fel is adta ezzel a leckét a kapitánynak, ki legyen ott az olimpiai selejtezőn kapusposzton. Simon Petra is szép megoldásokkal vétette magát észre, Juhász is jól oldotta meg az egyszerű helyzeteket. Albek góljaira a svájci szélsők válaszoltak, a végén pedig már a szilveszteri humorosra is készültek a csapatok: Pásztor láb közötti labdaszerzése, majd elméretezett indítása után visszaadták nekünk a labdát, hogy végül a kiharcolt hetesnél leüljön az alpesi hálóőr.

Minde jó, ha a vége jó, elhangzott a „fontos” elemzés: előreléptünk abban, hogy félamatőr válogatottakat távolról is látható eredménnyel tudunk már megverni. Ha ez segít céljaink elérésében, akkor nyugodtak lehetünk, összességében a Svájcban elért nyolcgólos győzelem nem mutat nagy előrelépést.

Svájc – Magyarország 27:35

1930 megtekintés.

Megosztás