Site icon Handballexpert

Győzelemmel hangolt a Debrecen a Győr elleni BL meccsre

Szerdán rendezték meg a NEKA-DVSC Schaeffler bajnoki mérkőzést. A Debrecen eddig mindkét bajnoki meccsét megnyerte, illetve szombaton győzelemmel kezdte meg a BL-szereplést. A NEKA csapata két feljutó csapat ellen kezdte az idényt, előbb a Vasas csapata ellen szenvedtek vereséget, majd a Kozármisleny ellen arattak 4 gólos sikert hazai pályán.

A Debrecen kezdőcsapatában ezúttal az új igazolás Bartulovic kezdett a kapuban, illetve beállóban Tamara Haggerty kapott szerepet. A mérkőzés első két gólját a hazai csapat játékosa, Bató Lili szerezte. Ezután viszont a vendégek vették át a mérkőzés irányítását, Kácsor Gréta negyedik góljával már 6-3-ra vezettek a 12. perc elején. Petrus Mirtill a felkészülés alatt kisebb sérülést szenvedett, így az első három tétmeccsen nem lépett pályára. Ezúttal a kezdőcsapatba is bekerült, a 13. percben harmadik lövéséből harmadik gólját szerezte.

 Kácsor Gréta a hétvégi BL mérkőzésen öt gólt szerzett.

A hazaiak kapusa, Zaj Klára 15 perc alatt 14 lövésből hetet kivédett, míg a Debrecen kapusa, Bartulovic 6 lövésből 1 alkalommal hárította az ellenfél lövését. Ezután mindkét csapat pontatlanul játszott, bő négy percig egyik csapat se szerzett gólt. A gólcsendet lerohanásból Grosch Vivien törte meg Csernyánszki Lilliána pontos passza után. A félidő utolsó gólját Jovovity szerezte átlövésből.

A vendégek védekezése nagyon jól működött az első félidőben, csak 13 alkalommal lőtt kapura a NEKA, amiből 3 kaput se talált, hármat pedig Bartulovic védett. A félidőben 12-7 vezetett a Debrecen.

 Zaj Klára az első félidőben nyolc alkalommal védett.

A második félidő elején Planéta Szimonettát állították ki, ez volt a mérkőzés első kiállítása. Vámos Petra két gólt is szerzett emberhátrányban, így nem csökkent az ötgólos vendég előny, a félidő első öt percében mind a 2 csapat 4-4 gólt lőtt. 11-16 után öt vendég gól következett, ezzel már 10 gól volt a különbség. A 40. perc után Csernyánszki Lilliána és Tamara Haggerty is megszerezte első gólját a meccsen, majd Vámos Míra is értékesítette első helyzetét, ezzel ő lett a 11. különböző vendég gólszerző. A hazai játékosok közül Győri Viktória nagyon jól játszott, a 48. percben már öt gólnál tartott. Az 52. percben Mariana Costa is pályára lépett, aki azonnal gólt lőtt. A mérkőzést a Debrecen 30-19-re nyerte meg.

Érdemes megemlíteni, hogy a 12 debreceni játékos is betalált, a 2 legeredményesebb játékos Petrus Mirtill és Kácsor Gréta volt 6-6 góllal. A kapuban végig Bartulovic kapott szerepet, aki 5 védést mutatott be. A hazai csapatból Győri Viktória 5, Bató Lili és Molnár Dorottya 3-3 alkalommal volt eredményes. Zaj Klára 8, míg Csapó Kincső 3 védést mutatott be.

 Vámos Petra 2, Jovovity 3 gólt lőtt.

A bajnoki rajt előtt Petrus Mirtillel készítettünk interjút: https://handballexpert.com/probalok-mentalitast-valtani-interju-petrus-mirtillel/

A hétvégi BL meccsekről szóló podcast itt található: https://youtu.be/v1qhy03Ij-Y?si=YtUiqjKX_aIW7LFC

Képek: DVSC Kézilabda Facebook oldala, Nemzeti Kézilabda Akadémia Facebook oldala

 

Megosztás
Exit mobile version