Almeloban csapott össze a holland és a magyar válogatott világbajnoki felkészülési mérkőzésen. Rotterdamban, szombaton Hollandi kettő góllal nyert, a vasárnapi találkozó felkészülés mellett ennek egyfajta visszavágója is volt.

A találkozó eleje jobban alakult a magyar csapat számára, mint szombaton. Ennek ellenére 8 perc után 5:3 állt az eredményjelzőn a kékben szereplő hollandok javára. Housheer sajnos kétszer is könnyen verte meg kettes védőinket kifelé, Lieder pedig védéseket mutatott be. Jól találtuk meg a beállóst, ami üde és új színfolt a magyar válogatott támadójátékában, védekezésben pedig tudtuk tartani a hollandok felállt fal elleni támadásait. 10 perc után egy lerohanásgóllal 5:5 volt az állás. Housheer azonban továbbra is gondot jelentett védőinknek, középen is könnyen szerzett gólt. Emberelőnyünket jól kihasználva 13 perc után újra kiegyenlítettünk, 7:7.

15 perc játék után Győri-Lukács indulásból szerzett góljával át is vettük a vezetést, Per Johansson nem tehetett mást, mint időt kért és behozott három új középső embert. A csapatok láthatóan fáradtan mozogtak, pontatlanok voltak, ám ebben a szakaszban a magyar csapat egyértelműen jobban mutatott, mint ellenfele. Több volt a megállító faultunk, lerohanásból voltunk eredményesek és Kuczora szép góljával kettő góllal vezettünk.A magyar válogatott évek óta nem látott szélességben és tempóban tudott támadni, 20 perc után pedig három góllal vezetett. Remek volt látni, ahogy elrontott átlövés után is visszaértünk, Juhász Gréta, bár az első lövése a kapufán landolt, lefülelt egy indítást, majd a következő támadásból már eredményes volt.

Van der Vliet beállásával megváltozott a hollandok támadójátéka, remekül találták meg a beállót, ezzel csökkentve hátrányukat. Cseréink támadásban hozzá tudtak tenni: Juhász, Debreceni-Klivinyi és Simon is betaláltak a félidő második felében. Talán a legbíztatóbb félidejét játszotta a csapat a felkészülési időszakban (és akár hosszabb időszakban vizsgálva is), 3 gólos vezetéssel mentünk a szünetre.

A második félidő nagyon pörgősen indult, kevesebb, mint két perc alatt négy gól is esett. Nem csak a tv-sek, de úgy tűnt Per Johansson is kicsit meglepődött a látottakon, mivel 110 másodperc után időt kért. Folytatódott a rohanás, a hollandok kinyitották a védekezésüket és a kezdősoruk segítségével a 35. perc végére két gólra zárkóztak. Az első félidei rohanás és a 24 órán belül lejátszott második meccs hatásait a 40. perc környékén lehetett először érezni, hiszen a magyar csapat láthatóan elkezdte lassítani a játék átmeneteit. Duijndam is jobban védett, mint Lieder, a hollandok pedig emberhátrányban egyenlítettek a 43. percben a remekül játszó van der Vliet révén. Nem is jöhetett más, mint magyar időkérés. A meccs utolsó negyedére fodrulva Hollandia visszavette a vezetést, és bár Márton révén hamar egyenlített a magyar csapat, 46 perc után 27:26 állt az eredményjelzőn.

A játék tovább lassult, a hibák száma pedig nőtt. Sajnálatos módon a hollandok fordultak előnnyel az utolsó 10 percre. Mindkét oldalon javult a kapusteljesítmény a második félidőre, Szemerey védése után Juhász egyenlített az 52. percben. A döntetlen állás 55 perc után is maradt, Szemerey megint bemutatott néhány fontos védést, Juhász pedig átlövésekkel segítette a csapatot. Alig három perc volt hátra, amikor Simon felső sarkos bombájával visszavette a vezetést a magyar válogatott, Per Johansson pedig kikérte harmadik időkérését, ahol szóba is került a 77-es számú játékos. 50 másodperccel a vége előtt Housheer alakította 32:33-ra az eredményt,  nem sokkal később pedig Vladimir Golovin is elbeszélgetett csapatával. Bár kissé kaotikus támadás követte ezt, Pásztor gólt, majd utána labdát is szerzett, így az elmúlt időszak egyik legjobb teljesítményével legyőztük Hollandia legjobbjait két góllal.

 

Pásztor Noémi jó játéka is kellett a győzelemhez – forrás: MKSZ/Kovács Anikó, nso.hu

A csapat jól játszott, egyénileg kiemelhető Szemerey néhány fontos védése a második félidőben, Juhász és Simon bátor játéka támadásban. Régen vártunk magasan jegyzett csapat ellen jó teljesítményt magyar beállótól, talán nem véletlen, hogy a közelmúltban BL-csapatokkal is összeboronált Pásztor Noémi szállította ezt a mai napon.

A szövetségi kapitány villámértékelésében elmondta, hogy többen is megfázással küzdenek csapatból. Kiemelte, hogy a támadójátékunkban ma nem voltak jelen a tegnap látott eladott labdák és ezzel tudtunk vezetni félidőben. A kritikus pillanatokban mindig jött valaki, aki átlendítette a csapatot, és Elek Gábor felvetéseire reagálva az is elhangzott, hogy ezzel az élménnyel jó lelki állapotban fordulhat a csapat a világbajnokságra.

6640 megtekintés.

Megosztás