Site icon Handballexpert

Győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját a Debrecen

A Sävehof egy percig sem tudott igazán komoly ellenállást kifejteni.

Történelmi nap volt a mai a debreceni kézilabda számára, hiszen a csapat hosszú idő után tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba. Előzetesen mindenki úgy számolt, hogy ha a Loki szeretne továbbjutni – márpedig tudjuk, hogy szeretne – akkor ez a hazai mérkőzés kötelező, hiszen a svéd rivális sem rendelkezik jelentős nemzetközi rutinnal.

A debütáló magyar együttes pedig ennek megfelelően kezdte a találkozót, hamar 7-3-állt az eredményjelzőn. Ezt azonban egy svéd roham követte, aminek köszönhetően az első játékrész közepén ismét nyílt volt a találkozó. A Loki magabiztosan alakította ki a helyzeteit, gond inkább a befejezésekkel akadt, Johanna Bundsen nemzetközi szinten is jegyzett kapus, és ezt most is bizonyította. 10-10 után azonban ismét el tudott lépni a Debrecen, a négy-öt találatos különbség állandósult. A második félidőben aztán tovább nőtt a különbség, a debreceni kapuban Catherine Gabriel mutatott be fontos védéseket, elől pedig Vámos Petra vette hátára a csapatot. A fiatal magyar irányító meghatározó teljesítményt tudott nyújtani, és még az sem zavarta meg, hogy idővel emberfogással próbálták őt hatástalanítani a svédek.

30-22-nél úgy tűnt, ez egy sima győzelem lehet, ám végül kiengedett a Loki, így 32-29 lett a végeredmény. A győzelem, a két pont megvan, innen lehet építkezni a későbbi szereplés során.

DVSC Schaeffler-Sävehof 32-29 (18-13)

Kiemelt kép: DVSC

Megosztás
Exit mobile version