31-27-re győzött a Pick Arénában a Telekom Veszprém a döntő harmadik mérkőzésén, ezzel pedig története 27. magyar bajnoki címét szerezte meg a bakonyi együttes.

A mérkőzést a Veszprém kezdte jobban, azonban 6:2-nél Juan Carlos Pastor időt kért, a szegediek pedig 10 perc alatt kiegyenlítettek, majd a félidőig a vezetés is az ő kezükben volt. A szegedi fordításhoz elengedhetetlen volt, hogy a védekezés összeálljon, azonban számos buta veszprémi hiba (rossz csere, Gulyás-sárga passzívnál) is segítette a Tisza-partiak zárkózását.

A második félidő elején a Szeged tovább növelte az előnyét, 16:12-nél négygólos is volt a különbség, ezt követően egy 5-1-es rohanással egyenlített a Veszprém. A 40. perctől kezdve viszont folyamatosan a Veszprémnél volt az előny, az olló pedig szép lassan nyílt a két csapat között, a vége pedig 31:27 lett.

A bajnokcsapat mai legjobbjai a 9/9-es teljesítményt, és extrábbnál extrább gólokat bemutató Mikita Vailupau, a másik szélen Bjárki Már Elísson, valamint a távozó csapatkapitány, Rasmus Lauge volt. Szegedi oldalon szintén a két szélsőt, Alexandre Blonzot és Mario Šoštaričot emelhetjük ki.

Így a csapatkapitány Rasmus Lauge, Manuel Štrlek, Ilic Zoran, Sipos Adrián és Lukács Péter bajnoki aranyéremmel és kupagyőzelemmel hagyja el a királynék városát, míg Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics, valamint Kent Robin Tönnesen, Rosta Miklós, Bogdan Radivojević, Mirko Alilović és Alexander Blonz két ezüstéremmel távozik a Tisza-partról.

Kiemelt kép forrása: Peka Roland/Telekom Veszprém

Megosztás