Site icon Handballexpert

Hallatlanul fontos szegedi győzelem a Zagráb ellen

A lényegi kérdések a végén dőltek el.

Egészen más attitűddel készülhetett erre a Zágráb elleni mérkőzésre az OTP-Bank Pick Szeged, hiszen míg az eddigi találkozókon nem volt elvárás, ezen a meccsen kötelező volt begyűjteni a győzelmet, a horvát együttes ugyanis közvetlen rivális a továbbjutás szempontjából.

A Szeged pontosan úgy kezdett, ahogy az egy ilyen meccsen szükséges: jó lendülettel jöttek a hazai gólok, hamar 3-0 állt az eredményjelzőn. Ám hamar bebizonyosodott, hogy nem lesz ez egy egyszerű mérkőzés, viszonylag könnyen visszadolgozta magát a találkozóba a horvát csapat, 7-7-nél már döntetlen is állt az eredményjelzőn. Ezt követően inkább a horvát főváros csapatának akarata érvényesült a pályán, sok passzos, lassú találkozó alakult ki, ráadásul az sem segített, Matej Mandic, a horvátok kapusa kapta el hamarabb a fonalat. A félidőben kétgólos előnyben volt a vendég csapat, és nem is az eredmény, sokkal inkább a játékrész második felében mutatott játék.

A szünet után pozitív attitűdben kezdett a Szeged, és egyre inkább azt lehetett érezni, hogy a elfogyhat a Zágráb lendülete. 8-7 után 23-22-nél ismét a hazai gárda vezetett, és bár nagyon nehezen, az utolsó másodpercekben is izgulva, de a Kékek megszerezték ezt a kritikus győzelmet. Hazai oldalon Stepancsics, Garciandia és Martins négy góllal zárt, a vendégek legeredményesebb játékosa az ötgólos Kos lett.

OTP Bank-Pick Szeged-RK Zagreb: 27-26 (13-15)

Kiemelt kép: Nemzeti Sport

Megosztás
Exit mobile version