Site icon Handballexpert

Harcolt, de vereséget szenvedett a Viperstől a Ferencváros

A Bajnokok Ligája tizenharmadik, utolsó előtti fordulójában a Ferencváros a címvédő norvég Vipers Kristiansand csapatát látta vendégül az Érd Arénában. Az előző fordulóban mindkét együttes győzedelmeskedett. A Vipers a csoport negyedik, míg a Fradi a még éppen továbbjutó hatodik helyén állt a mérkőzést megelőzően. A fővárosi alakulat biztos továbbjutásához, legalább egy pontot kellet szerezni az utolsó két meccsen. A fővárosi zöld-fehéreknél ismét ott volt a kispadon Andrea Lekics, aki az előző mérkőzésekhez hasonlóan mentális és szakmai segítséget tudott nyújtani a vezetőedzőnek és a csapatnak. Továbbra sem szerepelt a keretben a hetek óra kimaradó Kisfaludy Anett, illetve Tomori Zsuzsa sem volt ott a csapattal.

A Vipers első támadásánál Beatrice Edwige máris a kiállítás sorsára jutott, így 0-1 után az FTC máris csak öt emberrel tudott támadni. Ettől független Klujber gyorsan ki is egyenlített. Két labdaszerzés után máris két kontrát vezethetett a hazai csapat, ám véleményes szituációkban a két perces büntetések elmaradtak a másik oldalon. Ettől függetlenül Bölk, Klujber és Márton találataival, továbbá Malestein bümtetőjével gyorsan megfordította az eredményt a Fradi (5-4). A jó védekezéseknek és Bíró Blanka védéseinek köszönhetően növelni tudta előnyét a hazai csapat, a tizenegyedik percre már három gólosra hízott az előny (7-4). A mérkőzés ezen szakaszán mindkét csapat sok hibát vétett támadásban, a Vipers előbb büntetőből, majd akcióból szerzett gólokkal kezdte meg a felzárkózást. A kimaradt hazai büntető után, előbb Vyakhireva egalizálta az állást, majd Knedlikova gólja után már a norvégok vezettek (8-9). A Fradi a kezdeti lendület után megtorpanni látszott, sorra maradtak ki a helyzetek, amiket az ellenfél ki tudott használni, így három gólos hátránynál, a huszonkettedik percben Allan Heine ki is kérte első idejét (9-12).

A kapuban Bírót Janurik váltotta, a szélen pedig Hársfalvi érkezett Márton helyére. Bölk két perces kiállítása után Kukely érkezhetett támadásban. A játék képe az ezt követő percekre sem változott, Vyakhirevat továbbra sem tudta a hazai védelem.

A játékrész hajrájára tovább tudta növelni megszerezett előnyét a vendég csapat, Klujber utolsó másodperces bombája négy gólra javította az eredményt.

A félidőben: 13-17

A második félidő első gólját Lois Abbingh szerezte büntetőből, majd a következő percekben gól – gólt követett, így a harminckilencedik percre állandósulni látszott a különbség (18-22). A Fradi fáradni látszott, egyre több hiba csúszott be támadásban is, öt gólos különbségnél azonban a vendég edző kérte ki idejét. Ebben a periódusban Janurik Kinga védései tartották továbbra is meccsben a Fradit.

Az utolsó tíz percre fordulva a norvég csapat ismét egy sebességgel feljebb kapcsolt, lendületes támadásaikat rendre góllal fejezték be. Nyolc perccel a vége előtt öt gólra nőtt a különbség (22-27). Hiába Klujber tizedik gólja, gyorsan érkezett a válasz Knedlikovától, majd Tchapchet gólja találata után 23-29-es állásnál Heine időt kért. Ismét gólra – gól volt a válasz, nem tudott közelebb zárkózni a Ferencváros. Sőt a végén nyílt az olló, a kimaradt zöld-fehér helyzeteket megbosszulta a vendég csapat és tovább tudta növelni a különbséget. Az utolsó percekre teljesen elkészült az erejével a magyar együttes, így mérkőzés legnagyobb különbsége a végére alakult ki.
A mérkőzés végeredménye: 27-35
A legjobb gólszerzők: Klujber 10, Cvijic 5 illetve Vyakhireva 9, Andersen 6

Hlavaty Tamás : “Nagyon büszke vagyok arra a játékra, amit ma a csapat mutatott. Ez ma egy nagyon kemény, fizikális mérkőzés volt és arra fókuszáltunk, hogy magas szintű kézilabdát mutassunk. Az elején voltak nehézségeink, de utána ezeket sikerült megtoldani és az erősségeinket megjátszani…”

Allan Heine : “Jól kezdtük a mérkőzést, úgy éreztem hogy kontroláltuk, de a Viperst ismerjük és tudtuk hogy erőből vissza tudnak jönni a meccsbe. Mi ezzel most küzdöttünk, főleg a hiányzó játékosaink miatt. Nem tudtuk fenntartani azt az erőt és azt a tempót. Egy kis szerencse is hiányzott, főleg az első félidőben…” 

Az utolsó fordulóban a Ferencváros Metzbe látogat, míg a Vipers otthon fogadja az Ikast csapatát.

Megosztás
Exit mobile version