A női NB1 4. fordulójában az MTK a Ferencváros csapatát fogadta.
Sérülések miatt a hazai oldalon csak 14 játékos állt rendelkezésre, míg a vendégeknél nem került a mai meccskeretbe a hétvégén remekül játszó Andrea Lekics, továbbá csak a lelátóról tekintette meg a mérkőzést Bordás Réka, illetve Bíró Blanka is.

Az FTC a : Janurik-Cvijic-Bölk-Klujber-Malestein-Márton-Simon összeállításban kezdte a mérkőzést. Védekezésben pedig a rövid oldalon Klujber Katrint Beatrice Edwige váltotta.
A mérkőzés első perceiben Klujber befejezéseinek köszönhetően támadásban jól kezdett a Fradi, de a hazai csapat tudta tartani a lépést ellenfelével.

A 16. percben 7-10 állásnál, a kék-fehérek kikérték első idejüket. Az időkérés után mindkét csapat cserélt, az FTC-be védekezésbe érkezett Tomori és Kisfaludy. Ettől kezdve a védelem összeállt, egyre nehezebben találták meg a réseket és tudták átlőni a falat az MTK játékosai. A kapuban Janurik Kinga mutatott be egyre több védést. A Ferencváros támadásait jó helyzetkihasználásai révén gólokkal fejezte be, ennek köszönhetően növelni tudta előnyét és a 27. percben már 10 gólra nőtt a két csapat közti különbség. A félidőre 12 gólos előnnyel  vonulhatott öltözőbe a vendég alakulat (10-22).

A második játékrészben tovább nőt a két csapat közti különbség, az MTK fáradni látszott, egyre több hiba csúszott be támadásban és védekezésben is. A Fradi viszont a padról beszálló friss játékosainak is köszönhetően 14-31-re elhúzott. Hársfalvi gyorsindításból szerzett góljait követően, hiába volt Vágó Attila újabb időkérése. A hazai csapatban csak Farkas Johanna játékában látszódott az átütő erő, de segítsége nemigen akadt. Erre az időszakra az MTK már fáradt és enervált társaság benyomását keltette. Az időközben büntetőt is védő és a mérkőzés hátralévő 10 percére beálló fiatal 18 éves hálóőr, Mészáros Virág is hozzá tudta tenni védéseit a csapat összességében jó teljesítményéhez.

A 60 perc leteltével a vendég csapat megérdemelten aratott 19-41-es nagy arányú győzelmet, ezzel hangolva a hétvégi Krim elleni idegenbeli találkozóra.

Érdekes kontraszt, hogy míg a bajnokságban rendre működik a Fradi gyors játéka és minden mérkőzésen 40 dobott gól fölé jut a csapat, úgy a BL-ben ez nem körvonalazódik. Amennyiben Albertsen és csapata a nemzetközi porondon is „rátalál” a bajnokikon mutatott játékra, minden bizonnyal győzelemnek tapsolhatnak majd a Fradi szurkolói.

A Ferencváros csapatából kiemelendő Simon Petra és Angela Malestein játéka, illetve 7-7 gólja, valamint a védekezésben és támadásban is kiválóan játszó Kisfaludy Anett teljesítménye is. A kapuban Janurik Kinga 20 védést mutatott be.
Az MTK csapatának legeredményesebb játékosa, a mérkőzésen 8 gólt szerző Farkas Johanna volt.

A mérkőzés után joggal lehetett csalódott Vágó Attila , az MTK vezetőedzője, aki így nyilatkozott :

„10 percig tudtuk azt csinálni, amit megbeszéltünk. Próbáltuk lelassítani a Ferencváros játékát. Taktikusan, megfontoltan, hosszú támadásokat vezetni, okosan befejezni a támadásokat, visszarendeződés pedig legyen szervezett…”
„…azt egyszerűen nem tudom elfogadni és elviselni,  hogy van olyan játékos a pályán, aki nem akar meghalni a csapatért. Én nagyon szégyellem magam a mai teljesítményünk miatt.”

A következő fordulóban az MTK az Alba Fehérvár otthonában vendégszerepel, míg a Ferencváros legközelebb a Vácot fogadja hazai környezetben.

Megosztás