Az eddigi legnehezebb mérkőzésén van túl Pásztor István együttese a sorozatban, izgalmasnak ígérkezik a visszavágó

Korábban a Bajnokok Ligájában is megfordult a szlovák kézilabda egyeduralkodója a Tatran Presov. Jelenleg hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot, a kupában egy vereséget szenvedtek el a Hafnarfjordur otthonában.

A Ferencvárosnál sajnálatos sérülést szenvedett a hétközi Veszprém elleni Magyar Kupa mérkőzésen Prainer Viktor, továbbá Kovacsics Péter és Ónodi-Jánoskúti Máté is a sérültek listáján szerepelt.

Kihagyott helyzetekkel indult a negyeddöntő első mérkőzése, majd a hazai együttes nyugodott meg hamarabb. A nyártól pályafutását Celjében folytató Bognár Alex játszott kényszerből jobbátlövőt, de ez nem okozott számára gondot, ő szerezte  csapata első két találatát. Komoly csata zajlott a pályán és a lelátón egyaránt, népes szurkolótábor érkezett Szlovákiából így garantált volt a feltüzelt hangulat. A játékrész felénél két percen belül Balogh és Lékai, majd Szepesi is betalált, ezzel először hízott öt gólra a különbség. A Presov ettől nem tört össze, és a félidő végére két gólra csökkentette hátrányát.

A második játékrész Füzi Dániel piros lapjával indult, ettől azonban nem zuhant meg az FTC, továbbra is irányította a mérkőzést, ám a vendég csapat ügyelt arra, hogy nem kerüljön komolyabb hátrányba. Imre Bence ott folytatta, ahol a portugálok ellen abbahagyta, szélről, hetesből, befutásból és egy látványos cunderezés után is gólt szerzett. Tíz kísérletéből csak egyszer hibázott. Az utolsó másfél percben nem esett gól. A szlovákoknak volt esélyük két gólra csökkenteni, a Fradinak négy gólra növelni a különbséget. Annak ellenére, hogy csak a harmadik számú kupasorozatról van szó, színvonalas mérkőzést játszottak a felek. Az utolsó percekig kiélezett visszavágó várható egy hét múlva.

Ferencváros – Tatran Presov 32-29

Ld: Imre (9) ill. Urban (7)

FOTÓ: FRADI.HU

Megosztás