Site icon Handballexpert

Háromgólos vereséget szenvedett a Telekom Veszprém

Az első forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Kielce a bukaresti vereségével, így a Veszprém elleni hazai bemutatkozás alkalmával várták a lengyel szurkolók a javítást.

Momir Ilic nem számíthatott a bokasérülést szenvedő Andreas Nilssonra, így beálló poszton jelentős veszteség érte a magyar csapatot. Meggyőzően kezdte a mérkőzést a Kielce, nem azt láttuk a Veszprémtől, mint a PSG ellen. A játék mindkét elemében voltak hiányosságok. A lengyel kapuban Kornecki az első hét lövésből ötöt is hárított, és már is öt góllal vezetett Dujshebaev együttese.

Jó húzásnak bizonyult Petar Nenadic pályára lépése, a szerb karmester hátára vette csapatát, hat kísérletből négy sikeres volt, és újra látótávolságon belülre került a Veszprém. Épp a Nenadiccal szemben elkövetett szabálytalanság után kapott vitatható piros lapot Karalek, de a különbség visszaállt mínusz ötre.

A második félidőben úgy peregtek a percek, hogy nem változott a különbség a csapatok között. Nenadic továbbra is kiemelkedően játszott, mellette Corrales védései jelentettek némi reményt. Igaz üres kapura, de Sipos Adrián megszerezte élete első gólját a Bajnokok Ligájában. A Kielce kényelmesen megőrizte előnyét és begyűjtötte a kép pontot.

A Veszprémnek rengeteget kell javulnia, hogy legyen esélye egy hét múlva a címvédő ellen.

Vive Kielce – Telekom Veszprém 32-29 (17-12)

Legjobb gólszerzők: Moryto (6) ill. Nenadic (9)

fotó: Telekom Veszprém Handball Team

Megosztás
Exit mobile version