Az NB1 15. fordulójának rangadóján a címvédő a vártnál jóval nehezebben tudta csak legyőzni a nagyot küzdő Tatabányát.

Közel hat éve nem játszott ilyen szoros mérkőzést a tatabányai együttes a Veszprém otthonában. 2018 májusában csak 28-25 arányban nyert a rekordbajnok. A szombati mérkőzés elején már látszott, nem lesz könnyű hatvan perc a hazaiak számára, annak ellenére sem, hogy Ancsin Gábor nem játszott a vendégeknél. Kevés találat jellemezte a találkozó elejét, több mint tíz perc eltelével 4-2-re vezetett a Veszprém. A továbbiakban sem nyílt az olló a csapatok között, húsz perc után 10-9 állt az eredményjelzőn. A játékrész végén a friss Európa-bajnokok közül Remili, Mahe és Descat is gólt szerzett, ezzel három gól volt a különbség harminc perc után.

A folytatásban is remekül tartotta magát Dragan Djukic együttese, az új szerzemény Cristian Dissinger kiválóan teljesített, a hajrában a német hatodik góljával már a „kék tigrisek” vezettek. Ezt követően ismét a Veszprém francia klasszisainak percei következtek, Descat és Remili is két-két gólt szerzett az utolsó öt percben, amivel eldöntötték a találkozót.

Telekom Veszprém – Tatabánya 34-31

Ld: Descat (8) Remili (8) ill. Maras (6) Dissinger (6)

Kapusteljesítmény: 24% ill. 17%

Hiába kezdett lehengerlően a Dabas a Balatonfüred ellen, szoros csatában György László együttese fontos két ponttal gazdagodott. A házigazda 4-0-ra vezetett a találkozó elején, közel tíz percet kellett várni az első füredi találatra. A hazai együttes végig uralta az első félidőt az összességében kevés gólt hozó összecsapáson. A Balatonfürednek a második félidő derekán sikerült az egyenlítés, majd a Dabas még vissza tudta venni újra a vezetést. Az utolsó öt perc döntetlenről indult, a végjátékot a fürediek meccselték le jobban, ezzel második tavaszi bajnoki mérkőzésüket is megnyerték.

Dabas – Balatonfüred 21-22

Ld: Horvat (4) ill. Varga (6) Hornyák (6)

Kapusteljesítmény: 37% ill. 32%

A múlt héten a Szeged ellen bravúros győzelmet ünneplő Gyöngyös hatgólos hátrányból vesztett pontot az újonc otthonában. A hevesiek negyven percig uralták a mérkőzést, minden jel arra utalt, hogy érvényesül a papírforma. A PLER a montenegrói válogatott Bozo Andelic vezetésével felállt a padlóról, 6-0-s rohammal egyenlített, a Gyöngyös ezután visszavette a vezetést, de tíz másodperccel a dudaszó előtt Andelic újra megvillant és pontot szerzett csapatának.

PLER – Gyöngyös 29-29

Ld: Andelic (9) ill. Potsik (6)

Kapusteljesítmény: 31% ill. 26%

 

További eredmények:

Budakalász – Komló 33-27

Eger – Csurgó 27-28

NEKA – Fejér-B.Á.L. Veszprém 31-27

 

fotó: handballveszprem.hu

1685 megtekintés.

Megosztás