Site icon Handballexpert

Hatalmas bravúr, a Fradi legyőzte a csoportelső Ikastot

Ferencváros- Herning-Ikast mérkőzést rendeztek szombaton az Érd Arénában. A dán Ikast tavaly megnyerte az Európa-ligát, az idei szezonban pedig mind az öt BL-találkozójukat győzelemmel zárták.

A Ferencváros eddig egy pontot szerzett, a Rapid Bukarest ellen játszott döntetlent szeptember végén. A Fradi keretéből  sérülés miatt hiányzott Janurik Kinga, Kovács Anett és Szöllősi-Zácsik Szandra, továbbá Jelena Despotovicsot sem nevezték a meccsre. A múlt heti BL-meccshez képest két új játékos szerepelt a keretben Papp Dorka és Kármám Luca személyében.

A mérkőzés elején Bíró-Márton-Bölk-Edwige-Lekics-Klujber-Malestein sorral kezdett a Fradi, védekezésben Tomori érkezett Klujber helyére. Az első gólt Klujber szerezte, majd Bíró védése után Bölk is betalált. A vendégek első gólját a korábban Érden is légióskodó Marketa Jerabkova lőtte. Andrea Lekic büntető góljával már 6-3-ra vezetett a Fradi, ezután Bíró Blanka mutatott be két védést. A Fradi két beállóssal támadott, Márton Gréta helyére érkezett Cvijic. 7-4-es Fradi vezetésnél Cvijic kapott kétperces kiállítást. Márton Gréta gólt szerzett, ráadásul Lindqvist, majd Iversen is két percet kapott, így bő másfél percig kettős emberelőnyben volt a Fradi. 15 perc játék után 10-6-ra vezetett a hazai csapat, amely lendületesen és hatékonyan támadott, Klujber Katrin nagyon jól lőtt.

Az Ikast a félidő második felében több alkalommal is hét-hat ellen támadott. Bölk góljával már 14-10-re is vezetett a Fradi, sajnos ezután bő 3 perc alatt egyenlített az Ikast. Simon Petra emberhátrányban szerezte meg újra vezetést. Nem sokkal később Lekics gyönyörű passza után Cvijic talált be az ellenfél kapujába, majd védekezésben egy fontos blokkot mutatott be. Az utolsó percben Bíró Blanka védett, majd Malestein szerzett gólt szélről. A félidőben 20-17-re vezetett a Fradi.

A második játékrész elején Tomori sérült meg, miután összefejelt ellenfelével, aki az eset után két percet kapott. A második félidő elején továbbra is jól működött a támadójáték, Márton Gréta második góljával 24-21-re vezetett Fradi. A 39. percben Lekics labdaszerzése után Cvijic harcolt ki hétméterest, amelyet Lekics értékesített (26-21).

A 45. perc elején Klujber Katrin nyolcadik góljával, újra négygólos előnyben volt a Fradi. A 48. percben emberelőnybe került a Ferencváros, a támadás végén Márton Gréta talált be szélről (31-26). Emma Friis hetedik góljával két gólra zárkózott az Ikast. Lekics nagyon fontos gólt lőtt, majd visszafutás közben labdát szerzett. Cvijic talált be, majd Malestein kiállítása miatt került emberhátrányba a Fradi. Az FTC végül izgalmas végjáték után 37-36-ra nyert, az eddig hibátlan Ikast ellen.

Nagyon fontos győzelmet aratott az FTC. Támadásban Klujber, Lekics, Bölk és Cvijic is kiválóan játszott, de a többiek is jól teljesítettek. Klujber Katrin 11, Lekics 7, Bölk 6, Cvijic 5 gólt szerzett.

Allan Heine: „Nagyon nagy lépést tettünk most előre. Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy végre győzni tudtunk. Úgy érzem, hogy nagyon megérdemelték a lányok.”

Megosztás
Exit mobile version