Szombaton rendezték meg a CSM Bukarest-Debrecen BL-mérkőzést. Mindkét csapat három győzelmet aratott eddig az idei BL-szezonban.

Pintea első lövését Gabriel védte, majd Töpfner hétméteres góljával vezetést szerzett a Debrecen. A hatodik perc elején Vámos Petra betörésből lőtt gólt, ez volt a magyar csapat első akciógólja.  10 perc után 5-5 volt az állás, a hazai oldalon Neagu volt a gólfelelős, aki már három gólnál tartott. Planéta a gyors lerohanásoknál pályán maradt és beálló pozícióból két hétméterest is kiharcolt, Töpfner mindkettőt magabiztosan értékesítette. Vámos Petra góljával elsőször volt két gól a különbség, ráadásul Pintea kiállítása miatt emberelőnybe került a Debrecen. 8-8-nál Bartulovic érkezett Gabriel helyére. Ezután a Bukarest először szerezte meg a vezetést, így Szilágyi Zoltán időt kért. Vámos Petra újra emberelőnyt harcolt ki, amely alatt Bartulovic bemutatta az első védését, majd Kácsor góljával újra vezetést szerzett a DVSC. A félidő végén a bukaresti csapat emberelőnybe került, amelyet jól használt ki, így 17-14-re vezettek a félidőben.

Az első játérészben mindkét csapat kapust cserélt, a legjobban Davidsen teljesített, aki nyolc lövésből négyet védett. Az első félidőben a Debrecen magabiztosan játszott támadásban, betörésből és szélről is jó helyzeteket alakítottak ki. Védekezés pedig a félidő nagy részében jól működött.

A második játékrész elején 22-19 után Vámos Míra, majd Petra góljával 22-21-re zárkózott a Debrecen. Grosch Vivien második góljával először szerzett vezetést a DVSC a második félidőben. Neague 8. találatával már megint két gól volt a hazaiak előnye, de Vámos Petra és Grosch újabb góljai után 26-26 állt az eredményjelzőn. A végjáték is szorosan alakult, Kácsor Gréta átlövésből egyenlített az 58. percben. Gabriel védte Neagu lövését, a debreceni támadást a bírók hamar passzívnak ítélték meg, majd Planéta lövését blokkolta Pintea. A Bukarest két beállóval, 7 a 6 ellen támadott, de eladták a labdát, így a végeredmény 29-29 lett.

Érdemes kiemelni Vámos Petrát, aki hét gólt lőtt, illetve emberelőnyöket és büntetőket harcolt ki. Kácsor Gréta a végjátékban szerzett két fontos gólt, összeségében ő és Töpfner Alexandra is 5-5 góllal zárt. A második félidőben Vámos Míra és Grosch Vivien is jól teljesített, előbbi 2, utóbbi 3 alkalommal talált be. Gabriel a 47. percben lépett újra pályára, a végjátékban nyolc lövésből négyszer védett.

A csoportkör felénél a Debrecennek és a CSM Bukarestnek is 7-7 pont van, a magyar csapat a tabella ötödik helyén áll . A jövő héten a két csapat újra összecsap, azt a mérkőzést szombaton 16 órától Debrecenben rendezik meg.

Fotók: DVSC Kézilabda

1160 megtekintés.

Megosztás