A Bajnokok Ligája csoportkörének tizenkettedik fordulójában a Ferencváros csapata, a Rapid Bukarest otthonába látogatott. A Fradi 8 pontjával a “B” csoport hatodik – még éppen továbbjutó helyén, míg román riválisa egy ponttal lemaradva, közvetlen mögötte állt a tabellán. Mindkét csapat számára rendkívül fontos, igen parázs csatának ígérkezett a mai. A két alakulat korábbi, őszi mérkőzésen a Rapid el tudott egy bravúrpontot hozni Érdről, ami a továbbjutás szempontjából még fontos lehet. A hazaiak keretéből hiányzott Buceschi, Alicia Fernandez és Grozav. A nevezettek között viszont ott volt újra Estavana Polman és az az Orlane Kanor, aki nyártól a Népligetbe teszi át székhelyét. A vendég oldalon Kisfaludy Anett nem utazott el a csapattal, viszont a nevezettek között szerepelt a kézműtéten átesett Andrea Lekics. Az utóbbi pályára lépésre sem mutatkozott sok esély a sérülése tudatában, viszont jelenléte a padon egyértelmű pozitív hatást gyakorol a csapatra.

Ahogy arra számítani lehetett, szinte telt házzal és elképesztő hangulatban kezdődött a mérkőzés. Jól kezdett a Fradi támadásban és védekezésben is, de gólra-gól érkezett, így nem tudta leszakítani ellenfelét az első 10 percben (5-5). A következő időszakot mindkét oldalon sok hiba jellemezte, látszott a feszültség mindkét együttesen. Átmenetileg az FTC látszott megnyugodni, ekkor Emily Bölk bombái jelentették a megoldást támadásban, így Ginesta Montes ki is kérte első idejét a huszadik percben (8-10). A játék képe ezután sem változott jelentősen: Bölköt továbbra sem tudta tartani a román védelem, a huszonötödik percben már a 7. gólját szerezte. Mellé hátul Bírótól érkeztek a védések, így a félidő hajrájában 5 gólós előnynél hívhatta magához a játékosait Allan Heine. A hátralévő percekben 1-1 gól esett mindkét oldalon. Így a két csapat 11-16-os állással vonulhatott az öltözőbe.

A második félidő első néhány perce is rendkívül küzdelmesen indult, az FTC igyekezett saját tempóját játszani támadásban , a Rapid pedig gyorsabb támadás befejezéssel próbálkozott. Mindkét oldalon több hiba és eladott labda jellemezte a mérkőzést, de a különbség a negyvenedik percre sem változott (15-20). A hazai mester kénytelen volt így második idejét is kikérni, aminek eredményeképpen meg is kezdte a felzárkózást a bukaresti csapat: háromra olvadt a vendég előny. A hazai kapuban Sandru védéseinek köszönhetően megtorpanni látszott a Fradi, ezért Heine ki is kérte második idejét. Az utolsó 6 hat percre fordulva továbbra is sok-sok hiba csúszott be mindkét oldalon, a Rapid különösen sok labdát szórt el támadásban. A több mint öt perces gólcsendet Janjusevic szakította végül meg, góljával kettőre zárkózott a Bukarest (20-22). Malestein értékesítette a megítélt büntetőt, majd Cvijic belemenést harcolt ki, egy támadással később pedig labdát szerzett. Ez kulcs fontosságúnak bizonyult, ugyanis a három gólos előny tudatában már félig a zsebében érezhette a két pontot a budapesti csapat. A színesebb első félidő után, egy nagyon melós második félidőt bemutatva, nagy győzelmet aratott a Ferencváros. A legeredményesebb gólszerzők: Bölk 8, Malestein 5, illetve Janjusevic 7, Kanor 5 gólt szerzett.

A mérkőzés végeredménye: 20-23

A következő fordulóban a Ferencváros a Vipers csapatát fogadja, míg a Rapid a lengyel Lubinnál vendégszerepel.

2839 megtekintés.

Megosztás