Site icon Handballexpert

Hátrányból nyert a Ferencváros

A női K&H Liga 5. fordulójában, a Népligetben találkozott az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Praktiker-Vác csapata. A mérkőzést a váciak a tabella 7. helyéről várhatták, úgy hogy az előző fordulóban Mosonmagyaróváron 31-26-os vereséget szenvedtek.

A Ferencváros a hétvégén a Bajnokok Ligájában Érden, 24-24-es döntetlent játszott a Rapid Bukaresttel. A bajnokságban még veretlen csapat, 4 győzelmet számlált eddig.

Nagy változásokról csak a hazai csapatnál tudunk beszélni, hét elején ugyanis saját kérésre távozott a klubot irányító, nyáron kinevezett dán Martin Albertsen vezetőedző. Helyét ideiglenesen korábbi másodedzője, Allan Heine vette át.

Ami a két csapat keretét illeti, a vendégeknél ott volt a kezdőben az NB1 góllövőlistáját vezető Kuczora Csenge. A Fradinál a sérült Zácsik és Janurik mellett kimaradt a mérkőzés keretéből Jelena Despotovic is.

A mérkőzés mindkét oldalon 2-2 védéssel indult. Majd Márton és Klujber góljaira Ballai és Such válaszoltak (2-2). Az első 10 percben mindkét kapus kitett magáért, Bíró és Csizmadia is több lövést, ziccert fogott. A 12. percben Malestein helyett Kovács érkezett a jobb szélre, bal szélről pedig Márton már a 4. gólját szerezte (8-6). Váci oldalon Kuczora góljai jelentették a megoldást. A 17. percben Kuczora büntetőjéből már a kiválóan védekező Vác vette át a vezetést (8-9). A vendég kapuban továbbra is parádézott Csizmadia, a Fradi pedig nem igazán tudta feltörni a kemény váci védekezést, így Ferencváros 7 a 6 elleni játékra váltott. A játékrész végére a hazai hibákat kihasználva a Vác mehetett az öltözőbe előnnyel (14-17).

A második játékrészben komoly küzdelem alakult ki minden labdáért. A 39. percre Lekics egymás utáni 4. góljának köszönhetően az FTC ki tudott egyenlíteni (19-19). A Ferencváros folyamatos 2 perces kiállításai ellenére is maradt a döntetlen, majd a 49. percben Lekics újabb gólja után már ismét a Fradi vezetett kettővel (25-23). A végjátékban a vendég csapata lövései már nem voltak olyan pontosak mint előtte, illetve mind a Fradi védekezése, mind támadása új lendületet kapott. Bíró a kapuban bravúrokat mutatott be. Az utolsó percek játékának köszönhetően végül hat gólos Ferencvárosi siker született. A végeredmény 31-25.

Jövő héten válogatott szünet érkezik. Az azt következő fordulóban a Vác az Alba Fehérvár, az FTC pedig a Kozármisleny csapatát fogadja.

Megosztás
Exit mobile version