Az időjárás miatt később kezdődő mérkőzésen megérdemelten nyert a házigazda Aalborg, akik így az egymás elleni eredménynek köszönhetően meg is előzték a Picket.

Kétórás csúszással kezdődött a találkozó, mivel Aalborgban évtizedek óta nem látott léptékű hóvihar köszöntött be, amely megbénította a közlekedést és a csarnok megközelíthetőségét. A találkozót végül 20:45-re halasztották, melyet a játékvezetők és a két csapat képviselői elfogadtak.

Az első félidőben látott színvonalat tudjuk be ennek, ugyanis rengeteg hibát követett el mindkét csapat, különösen a Pick puskázott el sok lehetőséget támadásban, miközben a védelem sem állt a helyzet magaslatán (különösképp a baloldali kettes védő pozíciójában nem találta meg a megfelelő embert Pastor mester). Bár már öt is volt közte a hazaiak javára, a félidő vége felé sikerült egy gólra is feljönni, és összességében szegedi szemmel megnyugtató volt, hogy ilyen rossz játékkal is csak két gólos hátránnyal fordult a csapat (16-14).

A második félidőben azonban nem sikerült egyszer sem kiegyenlíteni, a játékrész második felében pedig ismét kialakult a 3-4 gólos különbség a dánok javára, akik remek átlövőteljesítménnyel rukkoltak elő: Mikler lecserélése után Alilovic sem tudta megállítani a hazaiak belső hármasának, Sandellnek, Claarnak és a Szita Zoli-hasonmásverseny győztesének, Laeso-nek a bombáit, míg a másik oldalon Gade remek teljesítményt nyújtott a kapuban. A végjátékban így már csak az volt a kérdés, hogy az egymás elleni eredményt sikerül-e a Tisza-partiaknak a maguk javára fordítani, azonban a 34-30-as eredmény azt jelenti, hogy a dánok ebben a viszonylatban is felülkerekedtek, és előztek is az A-csoportban.

 

A játéknap további eredményei:

Elverum – Breszt 32-33 (15-17)

Motor – Flensburg 31-22 (15-14)

Montpellier – Zagreb 24-23 (14-12)

 

Fotó: Faragó Imre / Csak Előre Egyesület

Megosztás