Jobb is, rosszabb is lehetett volna a végkimenetel. 

A sok sérüléssel és kimaradóval küzdő Ferencváros az Olympiakosz ellen lépett pályára az EHF Európa-kupa elődöntőjének első felvonásán. A meccset a zöld-fehérek számára fontos futballmérkőzéssel való összehangolás miatt némileg korábban kezdték, ám az Elek Gyula Aréna így is szépen megtelt, jó hangulatban rendezték a két csapat találkozóját. Aminek végkimenetelét előzetesen nehezen lehetett megtippelni, hiszen ahogy említettük, a Fradi sok problémával küzd, az Olympiakosz játékerejével kapcsolatban pedig nagyon sok kérdésünk lehetett.

Pásztor István előzetesen is elmondta, hogy a Ferencváros nem fog rohanni, s valóban lassabban játszott a zöld-fehér csapat, mint amit megszokhattunk tőlük. Ám ez tudatos volt, hiszen a sok hiányzó miatt ezzel a taktikával lehetett jól elkezdeni a párharcot. Közel öt perc után született meg az első hazai gól Pordán Bálinttól, viszont a védekezés volt annyira jó, hogy a relatíve kevés gól nem ütött vissza. A Ferencváros oldalán az első félidőben főként Imre Bence felelt a találatokért, de mindenképpen ki kellett emelni a Fradi visszarendeződését is. A görögök érezhetően próbáltak indulni, de a hazai együttes a mélységben tagozódó védekezéssel jól zavarta meg a gyors vendég akciókat. Ha pedig ez nem sikerült, ott volt az első harminc percben remeklő Győri Kristóf. Az Olympiakosz oldalán egyértelműen a 45-ös számmal szereplő Miha Kavcic volt a fő veszélyforrás, egyébként leginkább gyors gólokra próbáltak alapozni.

A második félidőben úgy tűnt, némileg mindkét csapat megelégedik azzal a két-három gólos különbséggel, ami kialakult, viszont eljött a meccsnek az a szakasza, amitől lehetett tartani, a végjátékban elfogyott a Ferencváros, a hajrában az Olympiakosz vezetni is tudott, nem függetlenül attól, hogy az egész meccsen alig védő Papantonopoulos kapus elkezdett hárítani (hogy aztán később újra visszaessen).

Volt azonban még egy fordulat a meccsben, Győri Kristóf visszatért a kapuba, Nagy Bence befejezései ültek, a Fradi pedig végül döntetlenre tudta menteni a meccset, amit egyébként végül bőven meg is nyerhetett volna Pásztor István csapata. A párharc visszavágóját jövő szombaton rendezik, televíziós közvetítés nem várható, a helyszínről nem érkezik majd erre alkalmas jel.

FTC-Green Collect – Olympiakosz SFP: 28-28 (13-11)

Kiemelt kép: Magyar Nemzet

2956 megtekintés.

Megosztás