A Győr női kézilabda csapata szombaton (08.19.) hazai pályán fogadta a Nantes csapatát, miután két napon keresztül együtt készült a két klub.  Az ETO múlt héten Dániában edzőtáborozott, ahol két meccset játszott. Mindkét találkozót megnyerte a magyar csapat.

A mai meccsen Ryu és Linn Blohm nem került be a meccskeretbe, előbbi a dél-koreai válogatott meccsein lép pályára, míg utóbbi az egyik edzésen szerzett kisebb sérülést. Rajtuk kívül a kapus Silje Solberg és a balátlövő Kristiansen nem bevethetők, ők az elmúlt hetekben adtak életet gyermekeiknek, így ők még egy ideig nem lépnek pályára.

Győri-Lukács Viktória szerezte az első hazai gólt a találkozón. Ezután támadásban több hibát is vétettek a magyar klub játékosai. A 10. percben Fodor Csenge harcolt ki belemenést, majd Oftedal szerzett gyors gólt, ezzel ő volt az ötödik különböző győri gólszerző (5-6). Ana Gros helyére Farkas Júlia érkezett a 18.percben. A két védést bemutató Toft helyett Rinka Duinjdam lépett pályára. Ulrik Kirkely második időkérése után Haugsted támadásban is pályára került, majd rögtön gólt szerzett. Ezután a kiválóan játszó Nze Minko negyedik góljával egyenlített az ETO (15-15).

 Nze Minko volt a Győr legjobb játékosa az első félidőben.

Az első félidő végén Fodor Csenge sérült meg, miután lövése után rosszul érkezett, a meccs során kórházba szállították. A játékrész vége felé a francia csapat játszott jobban, így a félidőben 15-19 állt az eredményjelzőn.

A második félidő elején Emilie Hovden is játéklehetőséget kapott, ezzel az összes benevezett játékos pályára lépett az ETO-nál. A szünet utáni első két gólt a norvég játékos lőtte. A védekezés jobban működött, de támadásban továbbra is sok pontatlanság volt észrevehető. A második félidő elején Ana Gros is eredményes volt, majd egymás után két gólpasszt is adott előbb Hovdennek, majd Brattsetnek, utóbbi gyönyörű gólt szerzett.

. Brattset támadásban és védekezésben is jól teljesített.

Szöllősi-Schatzl Nadine egyenlített, majd a második góljával először vezetett a mérkőzésen az ETO (28-27). Rinka Duijdnam hetedik védését mutatta be Horacek lövésénél, majd Haugsted átlövés góljával már két góllal vezetett a Győr, a végeredmény 31-30 lett.

Az első BL mérkőzését három hét múlva játssza az ETO, addig még bőven van mit javítani, mind védekezésben, mind támadásban. Az biztos, hogy a mai meccs hasznos volt mindkét fél számára.

Fotók: Győri Audi ETO KC Facebook

Megosztás