Site icon Handballexpert

Hazai pályán szenvedett vereséget a Ferencváros

Nem kezdett jól, majd foggal-körömmel harcolt a népligeti alakulat, azonban a rengeteg hibát megbüntette a Krim Ljubljana, így az Érd Arénából két ponttal távozhattak Dragan Adzicék.

Közvetlen riválisokat tekintve utolsó előtti lehetőségét kellett megragadni a Ferencváros csapatának a Ljubljana ellen hazai pályán, ugyanis a szlovén együttes egyetlen ponttal állt a mérkőzés megkezdése előtt a magyar csapat előtt. Allan Heine helyzetét nehezítette, hogy az idei szezonban valósággal szárnyaló és régi-új fénykorát élő Andrea Lekic sérülést szenvedett a hétközi Vasas elleni összecsapáson, így legjobbját nélkülözni kényszerült a dán szakember. – A szerb irányító, aki ezen a találkozón a kispadon kapott helyet, 61 találatával a góllövőlista negyedik helyét foglalta el a forduló előtt.
A két alakulat tavaly szeptemberben mérkőzött meg egymással utoljára, akkor 32-26-os vereséget szenvedett idegenben az FTC.

Lekic hiányában, ahogy arra számítani lehetett Simon Petra kezdett irányító pozícióba, mellette Emily Bölk valamint Klujber Katrin támadott. Így a Ferencváros védekezés és támadás között kettőt cserélt, a védelembe Tomori Zsuzsanna, valamint Beatrice Edwige érkezett. A találkozót a kiváló hangulat ellenére nem kezdte jól az FTC, hat perc játék után 3-1-re vezetett a vendég együttes, de ami sokkal aggasztóbb volt, hogy a hazai támadások ötlettelennek tűntek, az egyedüli gólt egy Klujber villanás eredményezte.
A folytatásban a Fradi védelem, valamint Janurik Kinga is felkeményedett, így egy gólra tudott zárkózni a zöld-fehér alakulat, de a Krim pillanatok alatt újra háromra növelte az előnyét. Majd Tatjana Brnovic kiállítása megakasztotta az előny növelését és 7-7-nél egyenlíteni is sikerült.
Következőkben ismét rákapcsolt a Ljubljana és 10-7-es előnynél, már Allan Heine sem tétlenkedett, kikérte első idejét. A jövőre már a Fradit erősítő Daria Dmitrievával nem tudott mit kezdeni a ferencvárosi védelem, góljai mellett a társait is szépen játszotta meg, így Angela Malestein próbálta őt zavaróként semlegesíteni – több kevesebb sikerrel.
A hajrára érkezett a pályára Böde-Bíró Blanka, hiszen Janurik Kinga hosszú percek óta nem találkozott labdával és a neve mellett is mindössze három védés szerepelt. Böde-Bíró egyből hárított, majd labdája is volt a népligeti együttesnek az egygólos felzárkózáshoz, azonban ezt a helyzetet az egyébként bátran játszó Kukely Anna elrontotta. A hajrára közé tett még kettőt a Krim, így 17-14-es előnnyel vonulhatott szünetre.

A második játékrész is kísértetiesen hasonlított az elsőhöz, kihagyott helyzettel indított az FTC, majd 20-15-re lépett el a Ljbuljana. Védekezésben ismét gyermeteg hibák álltak fel, támadásban pedig nem jöttek a gólok, kimaradtak a helyzetek, vagy épp az ellenfél kezébe adta a labdát a magyar együttes. 15-21-nél mindössze hat és fél perc telt el a második félidőből, amikor Heine magához hívta csapatát, az időkérés stabilizálta a különbséget, sőt négyre zárkózott a Ferencváros (20-24).
Itana Grbic és Dmitrieva valósággal élt a Fradi védelme előtt, a montenegrói irányító specialitása az alsó lövés, azonban ezen a találkozón kifejezetten sokat eresztett el ezekből, amiből rendre gól született.

Az utolsó negyedórára egyre több hiba érkezett mindkét csapat részéről, viszont a Krim támadásban megakadt, így a Fradi zárkózni tudott ellenfelére 23-27-ről 26-27-re közelítette meg Dragan Adzic együttesét. Több lehetősége is volt a zöld-fehéreknek, hogy egyenlítsenek, de rendre porszem került a gépezetbe, így hiába az időkérés 52 másodperccel a vége előtt, vagy labdaszerzés az utolsó pillanatokban, a győzelem nem sikerült a magyar csapatnak. Két másodperccel a dudaszó előtt ráadásul Simon Petra labdaeladásából Tamara Mavsar volt eredményes, amivel kétgólos 28-26-os győzelmet ünnepelhetett a szlovén gárda. Ezzel a győzelemmel nagyban megnőttek a továbbjutási esélyei, míg a Ferencváros a Rapid Bukarest otthonában élet-halál harcot kell, hogy vívjon.

Daria Dmitrieva és Itana Grbic egyaránt kilencszer volt eredményes, míg hazai oldalról Klujber Katrin 15 lövésből 8 gólt ért el.

fotó: Nász Nikolett

Megosztás
Exit mobile version