Site icon Handballexpert

Hazai vereséggel kezdte az EL-szezont a Tatabánya

A második félidőben ledolgozta hétgólos hátrányát a Tatabánya, végül mégis sima vereséget szenvedett a román Constanta csapata ellen.

Bár az EHF Európa Liga 2023-2024-es kiírásában immár 32 csapat kezdte meg a csoportkör küzdelmeit, a magyar résztvevők létszáma sajnos az eddigiekhez képest egy csapatra csökkent, és ezúttal csak a Bányász kapott lehetőséget az indulásra.

Tombor Csaba csapata sajnos meglehetősen hiányos kerettel tudott csak kiállni, hiányzott Ugalde, Peric, Topic, valamint Győri és a rejtélyes körülmények között Iránba távozó Dzsamali is.

A kezdésre ez sajnos rá is nyomta a bélyegét, és Maras hetes góljára négy válasz is érkezett. Hiába kezdett jól Bartucz a kapuban, a támadójáték nagyon nem működött, és Tombor Csaba ki is kérte első idejét 4-1-es vendég vezetésnél. Ezt követően Juhász és Ancsin góljainak köszönhetően kettőre is zárkóztak a hazaiak, de ezután ismét a vendégek percei következtek, és a 13. percben, 3-8-nál másodjára is lerakta a „T” betűt a hazai kispad. Hiába tartotta azonban a hazai támadójátékban a lelket Juhász Ádám, a különbség továbbra is nőtt, és a félidőre 16-9-es Constanta vezetéssel mehettek pihenni a felek.

A második félidő elején nem sokat változott a különbség, azonban 12-18-as állásnál más fokozatba kapcsolt a Tatabánya, és Bartucz fantasztikus védéseinek köszönhetően (45% környékén állt ekkora a magyar kapus) egy hétperces román gólcsend következett, és Pedro góljával a 49. percben sikerült kiegyenlíteni (20-20).

A roham valószínűleg felemésztette a magyar csapat minden erejét, és a vendégek ekkor ismét közé tudtak tenni hármat (51. perc: 20-23), ezt pedig már nem sikerült megfordítani a végéig, bár 22-23-nál még reménykedhettünk. Az 57. percben Székely Márton is beállt egy hetesre, valamint 22-26-nál az utolsó hazai időkérés is megtörtént, de a román győzelem ekkor már nem forgott veszélyben, a végeredmény 24-29 lett.

EHF Európa Liga, H-csoport, 1. forduló

MOL Tatabánya KC – CSM Constanta 24-29 (9-16)

Gólszerzők: Maras 6 , Juhász 5, Ancsin 5, Pedro 5, Enomoto 1, Krakovszki B. 1, Yadegari 1 ill. Aliokhin 5, Komogorov 5, Ravnic 4, Mourino 3, Nikolic 3, Stankovic 3, Nistor 2, Ilie 2, Dragan 2

 

Fotó: tatabanyahandball.com

1025 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version