Túl az első nagy meglepetésen, Svédország könnyedén, míg Dánia döcögősen indította a női kézilabda-világbajnokságot.

Nem várt eredménnyel indult a pénteki játéknap a kézi vb-n, hiszen a rivális Horvátország 22-22-es döntetlent ért az A-csoportban Szenegál ellen. Déli szomszédunk csupán az összecsapás hajrájára tudta felvenni a ritmust és megközelíteni ellenfelét, ami egy pontot ért Ibica Obvran lányainak. A találkozó legeredményesebb játékosa a szenegáli Camara Doungou lett 10 találattal.

A csoport másik mérkőzésén a házigazda svédek 12 gólos 36-24-es győzelmet arattak Kína válogatottja felett.

A csoport állása:

Az E-csoportban a szintén házigazda Dánia nehezen kezdett és csak a végjátékban sikerült a győzelmét bebiztosítania (25-21), míg Románia nagy különbséggel verte Chilét (44-19).

A csoport állása:

A C-csoportban már a második fordulós összecsapások zajlottak, ahol Norvégia magabiztosan múlta felül Ausztria válogatottját, a mérkőzésen összesen 73 találat esett (45-28), míg Dél-Korea a grönlandiakat ellen ért el győzelmet (27-16).

A csoport állása:

A G jelű négyesben Spanyolország és Brazília is második győzelmét aratta, előbbi Ukrajna (32-20), míg utóbbi Kazahsztán (46-15) ellen zsebelte be a két pontot, így vasárnap a csoportgyőzelemért csapnak össze a felek.

A csoport állása:

fotó: ihf.info

721 megtekintés.

Megosztás