Hosszú szünetet követően, szigorú óvintézkedések közepette megkezdődött a világ legerősebb férfi pontvadászata, ezúttal már húsz csapat részvételével. A két újonc a Nordhorn és az Essen. Tíz nap alatt le is zavartak a fiúk három fordulót, sajnos a vírus miatt jóval kevesebb néző szurkolhat a helyszíneken.

A THW Kiel jól megszokott tízezres tábora emiatt ezerötszázra csökkent, de ennek ellenére is győzelemmel kezdett a címvédő az Erlangen ellen (36-30). Filip Jicha csapatánál vannak gondok. Sérülés miatt hiányzik az új szerzemény Sander Sagosen, és Nikola Bilyk, valamint Niklas Landin is.  Emiatt a klub reaktiválta a 42éves svéd klasszis kapust Mattias Anderssont.

A csapat szekere már a Hannover ellen is döcögött, a Wetzlar ellen fel is borult. Kilencgólos vereséget szenvedett a rekordbajnok az előző csonka szezon kilencedik helyezettjétől.

A trónkövetelők közül a Flensburg és a Rhein Neckar Löwen is három győzelemmel startolt. Az élmezőnybe igyekvő csapatok közül az Európa-ligában a Gyöngyöst búcsúsztató Füchse Berlin hullámzóan kezdett. A fővárosiak súlyos vereséget szenvedtek otthon a Magdeburgtól, majd a remekül rajtoló Leipzig otthonában szereztek pontot.

Három forduló után parádézik az elmúlt szezon 13. helyezettje a Bergischer. Nem várt győzelemmel indították a szezont, Magdeburgból vitték haza mindkét pontot, melyet újabb két siker követett.

A liga egyetlen magyar játékosa Faluvégi Rudolf együttese a Stuttgart két győzelemmel (Essen, Balingen) és egy vereséggel (Löwen) kezdett. A hatszoros magyar válogatott játékos még nem szerzett gólt.

Az első három forduló érdekesebb eredményei

Magdeburg – Bergischer 27-31

Wetzlar – Flensburg 27-29

Kiel – Hannover 34-31

Füchse Berlin – Magdeburg 22-32

Wetzlar- Kiel 31-22

Leipzig – Füchse Berlin 24-24

Erlangen – Melsungen 31-21

A bajnokság állása

  1. Rhein-Neckar 6pont
  2. Flensburg 6pont
  3. Bergischer 6 pont

 

Góllövőlista

  1. Niclas Ekberg (Kiel) 27gól
  2. Viggo Kristjansson (Stuttgart) 23gól
  3. Lasse Andersson (Berlin) 22gól

 

Írta: Furák Dániel

 

Megosztás