Site icon Handballexpert

Hét meccsel zárul a csoportkör – 7. nap előzetes

Az A-D csoportokban is eldőlnek a nyitott kérdések, a Zöld-foki szigetek visszalépése miatt Uruguay szabadnapos, és készülhet a középdöntőre.

 

Mai program:

Megállapított eredmény: Uruguay – Zöld-foki szigetek 10-0

15:30 Japán – Angola Tv: M4Sport

18:00 Spanyolország – Tunézia Tv: M4Sport

18:00 Bahrein – Kongói DK Tv: m4sport.hu

18:00 Horvátország – Katar Tv: m4sport.hu

20:30 Brazília – Lengyelország Tv: m4sport.hu

20:30 Dánia – Argentína Tv: m4sport.hu

20:30 Németország – MAGYARORSZÁG Tv: M4Sport

 

A-csoport

A csoportunkban csak egy mérkőzést játszanak, az azonban igencsak fontos lesz: gyakorlatilag ez már egy középdöntős találkozó lesz 20:30-tól a mieink és a németek között, ahol eldől, hogy melyik csapat tud kettőnél több pontot továbbvinni a középdöntőbe. A felvezetést külön cikkünkben olvashatjátok, szemeteket pedig 20:30-tól a tévéképernyőre és az M4 Sportra vessétek!

A másik találkozó elmarad, ugyanis a Zöld-foki szigetek csapata a fertőzések nagy száma miatt visszalépett, így a mi, ellenük lejátszott első meccsünk is kvázi egy tétnélküli találkozóvá vált, a hivatalos eredmény 10-0 lett a javunkra. Ennél fogva Uruguay ma pihenhet, és készülhet a középdöntős találkozókra a B-csoport továbbjutói ellen, amelyet 0 ponttal fog kezdeni (és várhatóan befejezni is).

 

B-csoport

A középdöntős „testvércsoportunk” igencsak érdekesen alakul. Az előzetesen toronymagas esélyesnek tartott spanyolok két kínkeserves találkozón vannak túl, és bár csak egy pontot veszítettek ezeken, a mutatott játék korántsem megnyugtató Canellasék számára. A helyzet az, hogy egy irreálisan peches esetben még ki is eshetnek (ha ma kikapnak legalább kettővel Tunéziától, míg a másik találkozó döntetlenre végződik), de a papírforma szerint azért nekik ezt a meccset az afrikaiak ellen hozni kell. Hogy nem lesz egyszerű dolguk, az biztos, én egy pluszos hendit azért megkockáztatnék ellenük. Tunézia feladata „egyszerű”: ha nyernek kettővel, tuti továbbjutnak, ha csak eggyel, vagy iksz lesz, akkor az esti meccsen múlik a sorsuk.

Este a lengyel-brazil találkozón már tudni fogják a felek, hogy melyik eredmény mit jelent, most még elég sok variáció van. Döntetlennel mindkét csapat továbbjut, ez már most biztos, aki viszont veszít, az kiesik, ha nyernek az afrikaiak. Eddig szerintem mindkét csapat kellemes meglepetés, a lengyelektől rég láttunk már ilyen meggyőző játékot, a brazilok viszont már az elmúlt években is többször megmutatták, hogy nem lehet őket leírni. Ez nálam egy tipikus háromesélyes meccs.

 

C-csoport

A horvátok valószínűleg még mindig nem tértek magukhoz az első meccsen elszenvedett sokkból, de a továbbjutásuk legalább már nem forog veszélyben, miután magabiztosan legyőzték Angolát. Ma már gyakorlatilag középdöntős meccset játszanak Katar ellen, és ha nem szeretnének nagyon lemaradni már most a dánoktól, vagy esetleg lépéshátrányba kerülni az ázsiai csapattal szemben, akkor kötelező a győzelem. Nem lesz egyszerű, de szerintünk összeszedik magukat és megoldják, ezzel nagy lépést tennének már most a negyeddöntő irányába.

A másik meccsen a továbbjutás a tét, és az eddig látottak alapján a távol-keletiek be fogják darálni Angolát. Adott esetben még a döntetlen is nekik kedvez. Őszintén szólva szívesen meg is néznénk, hogy mire mennének a Dagur Sigurdsson által remekül felkészített japánok a középdöntőben, szerintünk nem lennének esélytelenek egyik találkozón sem.

 

D-csoport

A „D” jelű kvartettben viszonylag egyszerű a képlet, koraeste ki-ki meccset rendeznek Bahrein és a Kongói DK között a továbbjutásért, a döntetlen az ázsiaiaknak kedvezne. Papíron ők az esélyesek, ez esetben az afrikaiak mehetnének az Elnök-kupába.

Ezután az esti találkozón a két 100%-os és már 2-2 biztos középdöntős ponttal rendelkező csapat csap össze, az esélyesek természetesen a címvédő dánok – meglátjuk hogy az eddig magabiztosnak tűnő dél-amerikaiak esetleg tudnak-e borsot törni Hansenék orra alá. Szerintünk nem nagyon.

 

Kép: https://www.ihf.info/

1092 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version