Site icon Handballexpert

Hét mérkőzéssel beindul a nagyüzem az egyiptomi VB-n – 2. nap előzetes

A nyitómérkőzésen Egyiptom magabiztosan legyőzte Chile válogatottját a G-csoportban, ma az E-H csoportok további 7 meccsével folytatódik a világbajnokság.

 

Mai program:

15:30     Fehéroroszország – Oroszország Tv: M4 Sport

18:00     Algéria – Marokkó Tv: m4sport.hu

18:00     Ausztria – Svájc Tv: M4 Sport

18:00     Szlovéna – Dél-Korea Tv: m4sport.hu

20:30     Norvégia – Franciaország Tv: M4 Sport

20:30     Portugália – Izland Tv: m4sport.hu

20:30     Svédország – Észak-Macedónia Tv: m4sport.hu

 

E-csoport

Ausztria valószínűleg egy könnyedebb kezdésre számított az Egyesült Államok csapata ellen, azonban a COVID megajándékozta őket egy kemény találkozóval: a szomszéd Svájc vár rájuk, mint beugró. Andy Schmid-ékben valószínűleg felsejlik az 1992-es labdarúgó EB és Dánia csapata. Kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek! Az idei évben az EB-selejtezők során egyik csapat sem tudott túl jó eredményeket felmutatni.

A norvég-francia egy igazi csemege az első teljes VB-napra. A franciáknál sok a hiányzó, sokan úgy vélik, hogy a tavalyi EB után ismét csalódást fognak okozni, míg a norvégok sokaknál nem is oly titkolt favoritok, a fogadóirodák is rájuk tesznek. A gallok a januári EB-selejtezőkön a szerbek ellen összesen 1 pontot tudtak szerezni két meccsen, a norvégok az A-csapatukkal a dánokkal játszottak két felkészülési meccset, egy győzelem és egy vereség a mérleg.

 

F-csoport

A Magreb-csapatok csatáján Algéria Marokkóval találkozik, ahol az algírok tűnnek esélyesebbnek. Az európai kézilabdabarátok számára talán a portugál-izlandi meccs tűnik izgalmasabbnak, érdekesség, hogy az elmúlt hetekben az EB-selejtezőkön kétszer is játszottak egymással: mindkét meccsen hazai győzelem született, hazai pályán az izlandiak nagy fordítást hajtottak végre, és végül meglepetésre kilenccel nyertek. Az északiaknál nagy hiányzó Palmarsson, a portugáloktól pedig a tavalyi EB után ismét sokan várnak jó eredményt: előzetesen ők az esélyesei a találkozónak

 

G-csoport

Egyiptom a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzött tegnap Chile ellen, a svédekre a kieső csehek helyett az első pillantásra nehezebb falatnak tűnő észak-macedónok várnak. A hirtelen berántott balkáni csapatnak nem is adnak sok esélyt a fogadóirodák, mi azért úgy gondoljuk, hogy a hiányos keret ellenére okozhatnak meglepetést.

 

H-csoport

A fehérorosz-orosz párharc mindig pikáns, az oroszok az elmúlt évek visszaesése nyomán nem is tűnnek esélyesnek, mivel a fehéroroszok a Breszt sikerei nyomán válogatott szinten is igencsak megerősödtek. Alapvetően itt fehérorosz győzelmet várunk mi is. A szlovének ha komolyan gondolják azt, hogy eljutnak a legjobb nyolc közé, be kell hogy húzzák ezt a csoportot, kezdetnek talán a legkönnyebb mutatvány, Dél-Korea következik, akik elméletileg junior csapattal (1998 után születettek) érkeztek a tornára a nehezen teljesíthető karantén szabályok miatt, illetve mivel az A-csapatuk az olimpiai kvalifikációra készül. Minden esetre érdekes döntés. Eközben a nyugati szomszédunk sokaknál titkos favorit akár az elődöntőbe kerülésre is – Bombacék nincsenek rossz ágon ebből a szempontból.

 

Kép: thw-handball.de

Megosztás
Exit mobile version