A hétvégén második alkalommal ad otthont az MVM-Dome a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének, ahol első ízben két magyar csapatnak is szurkolhatunk.

Az ötszörös Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO célja, hogy 2019 után újra a magasba emelhesse a serleget, de már az elődöntőben rendkívül nehéz feladata lesz Ambros Martin tanítványainak, ahol a címvédő Vipers Kristiansanddal találkoznak.

A Ferencváros először élheti át a Final Four légkörét, miután elképesztő bravúr után harcolta ki a továbbjutást a hónapok óta veretlen Metz ellen. A fővárosi zöld-fehérek abszolút hazai pályán játszhatnak, hisz az MVM-Dome ahová húszezer nézőt várnak kevesebb, mint 3km-re található az Elek Gyula Arénától.

Az első elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé, ahol a norvég Vipers két góllal legyőzte a Győrt, van miért visszavágni. Cseppet sem lesz azonban egyszerű, hisz a norvég együttes megállíthatatlannak tűnik, a legutóbbi 29 mérkőzésüket megnyerték. Utoljára a csoportkör 9. fordulójában a CSM Bukarest vendégeként kaptak ki.

A Ferencváros szintén pazar formát futó ellenféllel néz szemben. A dán Esbjerg zsinórban húsz megnyert mérkőzésnél tart. Legutóbb épp Győrben kaptak ki egy góllal a csoportkör 14. fordulójában. Az FTC utoljára a 2001/2002-es szezonban játszott a legjobb négy között, akkor a fináléba is sikerült bekerülni, de a döntőben a Kometal Skopje felülmúlta Németh András együttesét.

A fogadóirodák azzal számolnak, hogy a Győr megszerzi hatodik elsőségét, a magyar bajnok sikerére 2,1-szeres pénz fizetnek.

 

Pénteken megkezdődik a férfi bajnokság két győzelemig tartó döntője. A címvédő Szeged hazai pályán kezdi a finálét a Veszprém ellen. A második mérkőzésre június 5-én kerül sor Veszprémbe, amennyiben szükség a mindent eldöntő harmadik ütközetet Szegeden játsszák június 9-én.

 

Csütörtök

Bundesliga

19:05 Hamburg – Leipzig

19:05 Lemgo – Hamm-Westfallen

19:05 Melsungen – Göppingen

19:05 Minden – Magdeburg

19:05 Rhein-Neckar – Bergischer

Péntek

Férfi bajnoki döntő

18:15 Szeged – Veszprém (M4Sport)

Szombat

Női Bajnokok Ligája elődöntők

15:15 Győr – Kristiansand (Sport1)

18:00 Ferencváros – Esbjerg (Sport1)

Vasárnap

Női Bajnokok Ligája

15:15 3. helyért (Sport1)

18:00 Döntő (Sport1)

Bundesliga

14:00 Bergischer – Kiel

16:05 Flensburg – Hannover

16:05 Göppingen – Füchse Berlin

16:05 Rhein-Neckar – Erlangen

16:05 Stuttgart – Gummersbach

16:05 Wetzar – Melsungen

 

 

Megosztás