Továbbjutás reményében lépett pályára az Európa-liga csoportkörében a magyar alakulat, a Norvégiában megnyert találkozót követően, hazai pályán is szerették volna begyűjteni a két pontot Tóth Eszterék.

Álomszerűen kezdte az összecsapást a Mosonmagyaróvár, hiszen két védést is bemutatott Szemerey Zsófi, amiből a társak könnyen tudtak indulni. Négy perc játékot követően, így 4-0-ra vezetett a hazai alakulat, azonban másfél perc alatt háromszor is eredményes volt a Sola, majd következett egy szűk ötperces gólcsend, amit a kiválóan játszó Tóth Eszter szakított meg (5-4).
Az óváriak vezetését nagyban meghatározta a remek kapusteljesítmény a találkozó elején, de a félidő feléhez közeledve ez csökkent, valamint a támadásokba is becsúsztak hibák, így fordíthatott az ellenfél 7-6-os állásnál. Ez idő alatt a könnyen szerzett labdákat Camilla Herrem könyörtelenül értékesítette, a játékrészt pedig hét góllal zárta, rontott lövés nélkül.
Gyurka János előbb 9-9-es állásnál hívta magához csapatát, amikor támadásban több hiba is érkezett, majd 14-20-nál kénytelen volt kikérni második idejét is, hiszen az ellenfél kapuja előtt nem javult csapata, de a visszarendeződés is elmaradt, amiből könnyen szereztek gólokat a sárga mezesek. A szünetre 22-16-os norvég vezetéssel vonultak a felek.

A fordulást követően az óváriak minden követ megmozgattak, hogy közelebb zárkózzanak a Solához, ami lépésről lépésre sikerült is. Majd háromgólos különbségnél megragadt az eredmény (21-24), ekkor több labdája is volt a magyar alakulatnak a mínusz kettőhöz, de akkor még nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Az utolsó negyedórához érve 22-24-nél végül sikerült a zárkózás, de norvég időkérés és a 7-6 elleni játék ismét megnyugtatóbb előnyt jelentett a vendégeknek. A folytatásban újra a Sola tudott felülkerekedni a Mosonmagyaróváron, akik több előkészítetlen helyzetet is ellőttek, amit az ellenfél kapusa könnyedén hárított (23-27). A hajrában még közelebb lopózott az Óvár (27-30), de végül ötgólos 34-29-es vereséget szenvedett Gyurka János együttese.

fotó: ehfcl.eurohandball.com

 

Megosztás