Mindent megpróbált a Vipers Kristiansand de a Győr állta a sarat, még akkor is, ha ezt a produkciót aligha rakják ki az ablakba a Rába-partján, de összesítésben ötgóllal jobbnak bizonyult a magyar bajnok a BL címvédőtől.  

A fantasztikus 30-23-as norvégiai győzelmet követően hazai pályán fogadta a Győri Audi ETO KC a címvédő Vipers Kristiansand csapatát, ahol még egy hatgólos vereség is belefért volna a magyar alakulatnak, hogy a négyesdöntőbe kvalifikálja magát. 

Mindezektől függetlenül ráijesztett szurkolóira a győri együttes, amikor mindössze a harmadik percben 0-4-es állás szerepelt az eredményjelzőn. Azonban a folytatásban Stine Oftedal vezérletével sikerült a felzárkózás, a 20. percben pedig már 11-10-nél az előny is a Rába-partiaknál volt.
A gyenge kezdésben hatalmas szerepe volt Katrine Lunde védéseinek is, hiszen a norvég hálóőr az első negyedórát követően 57%-os hatékonysággal állt a kapuban, az ETO szélsőit pedig valósággal megbabonázta. Így négy elrontott lehetőséget követően érkezett is Szöllősi-Schatzl Nadine és Emilie Hovden a pályára, utóbbi egyből egy kiharcolt hétméteressel, majd góllal hálálta meg a bizalmat.
Hiába fordultak a hajrára döntetlennel a felek, a szünetre kétgólos norvég vezetéssel vonultak a játékosok. Hazai oldalról kiemelhető volt Oftedal és Nze Minko játéka, akik góljaik mellett labdaszerzésekkel is segítették csapatukat. Az ellenfél részéről a már említett Lunde 50%-al állt – ha hinni lehet az EHF statisztikáinak – , míg az előző összecsapáson gyengélkedő Anna Vyakhireva sokkal gólratörőbben játszott az első harminc perc alatt. 

A folytatás rémálomszerűen kezdődött, hiszen 15 perc alatt csupán kétszer volt eredményes a Győr, de szerencsére a Vipers sem tündökölt, s hiába volt labdájuk a plusz hathoz is, ötnél többel nem vezettek a mérkőzésen (16-21). Elképesztő teljesítményt nyújtott Lunde a kapuban, aki nem csak a szélsőket de a belsőposzton játszó játékosokat is teljesen blokkolta. A hajrában aztán visszatért a pályára Veronica Kristiansen, aki lendíteni tudott a robbanékonyságával, illetve az átlövéseivel a győri szekéren, ami teljesen az MVM Dome-ig gurulhat június elején, hiszen ott van az ETO a Bajnokok Ligája FINAL4-ban!  

Ana Gros hat gólig jutott, míg Jamina Roberts nyolcszor volt eredményes. 

Végeredmény: Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand – 24:26 (15:17) 

 

fotó: gyorietokc.hu

3222 megtekintés.

Megosztás