A két csapat győri találkozóját a címvédő hat góllal megnyerte februárban, így a fővárosi zöld-fehérek számára évek óta nem látott komoly bravúr kellett ahhoz, hogy továbbra is nyílt maradjon a bajnoki cím kérdése.

Szédületes iramban kezdődött a rangadó, a lelátóra visszatérő drukkerek nem győzték kapkodni a fejüket. Elek Gábor csapata viszonylag hamar felvette az ETO által diktált tempót. Sőt lépésről lépésre átvette az irányítást. Támadásban Klujber sziporkázott továbbá rendkívül fegyelmezetten is védekezett az FTC. A győriek jobbszárnya szinte veszélytelennek bizonyult. Lukács Viktória egyszer sem került helyzetbe korábbi sikerei színhelyén, ellenben a balszélen játszó Fodor Csenge sokat vállalt váltakozó eredményességgel. A több mint 40%-os hatékonysággal védő Bíró kivédte Görbicz időntúli hetesét, ezzel a szünetben hat góllal vezetett a Ferencváros.

A folytatásban tovább növelte előnyét a házigazda, szinte mindenki tudása maximumát nyújtotta. Emberemlékezet óta nem került tízgólos hátrányba a Győr, de a mai délutánon ez is megtörtént. Bíró továbbra is önkívületi állapotban védett, de társai is mindent megtettek a kilencgólos sikerért, amire talán a legvérmesebb Fradi drukkerek sem számítottak.

Kifogástalan játékvezetés mellett, az FTC több mint három év után győzte le legfőbb riválisát, ezzel teljesen új megvilágítás alá helyezte a bajnoki aranyérem sorsát.

FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 31–22 (17–11)

Fotó: FTC facebook

2792 megtekintés.

Megosztás