Szerződést hosszabbított a MOL-Pick Szeged Juan Carlos Pastorral. A spanyol vezetőedző 2013-ban érkezett Magyarországra, azóta EHF-kupa győztes, kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa győztes lett csapatával. Korábban egyetlen klubot irányított, szülővárosának, Valladolidnak csapatát, mellyel KEK-győztes és kétszeres kupagyőztes lett. Négy évig irányította a spanyol válogatottat is, világbajnoki aranyérmet, EB ezüstöt és olimpiai bronzérmet nyert. A szerződéshosszabbítást a Kékek című műsorban jelentette be a MOL-Pick Szeged.

Sajtóhírként több portálon megjelent Imanol Garciandia leigazolása. A 203 cm-es spanyol jobbátlövő a francia Pays d’Aix csapatából érkezhet, poszttársai (Stepancic és Tönnesen) mellé.

A klub tájékoztatása szerint Ilyés Ferenc segítségével vették fel a kapcsolatot a tragikus körülmények között elhunyt veszprémi ikon családjával. Az EB-re készülő, várhatóan novemberben átadásra kerülő, 8300 fős csarnokban tehát a vendég szurkolók hétről-hétre a Cozmáról elnevezett szektorban foglalhatnak helyet.

Természetesen az Aréna többi része szegedi kötődésű, a klub életében fontos szerepet betöltő emberekről lesz elnevezve. A Pick hivatalos oldala megemlíti a két alapító, dr. Bérczi Mihály és Ludányi Márton mellett a Szeged több korábbi játékosát is. Szabó “Sonka” László, Tóth Géza, Lele Ambrus, Bartalos Zoltán, Fekete Róbert és Zubai Szabolcs neve már biztosan szerepelni fog valamilyen formában a csapat új otthonában, de a lista még bővülni fog.

2009, 2012 és 2013 után 2021-ben ünnepelhetett szlovén bajnoki címet az RK Gorenje Velenje, miután a tegnapi napon legyőzte idegenben a kieső helyen álló Krka-t, ezzel egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert az üldözők előtt.

A címvédő Celje 2014 óta tartó szériája szakadt meg ezzel. A legnagyobb szlovén klub az elmúlt három évtizedben 23 bajnoki címet szerzett, ezúttal azonban az ezüstéremre is minimális esélye maradt, jelenleg a Trebnje áll a második helyen.

Ezzel minden valószínűség szerint a Velenjét láthatjuk a Bajnokok Ligájában az elkövetkező szezonban.