A győri klub hivatalos honlapján bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését Ambros Martin.

„Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a korábban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem, és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük a céljainkat. Nem titok, hogy 2021. elején új kihívásokat fogalmaztam meg magamnak, ezekről pedig nem tettem le, csak elhalasztottam azokat az ETO hívása miatt. Nyártól majd ismét ezekre fogok koncentrálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat. Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért.” – nyilatkozta a győri klub honlapjának a Rába-partiakkal négyszeres BL győztes vezetőedző.

Ambros Martin korábban 2012 és 2018 között irányította már a Győr együttesét. Első vezetőedzői időszaka alatt ötször nyert magyar bajnokságot, ötször magyar kupát és négyszer Bajnokok Ligáját.

 

Másodízben 2021. május 10-én foglalta el a Győri Audi ETO KC vezetőedzői székét. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette csapatunkat, mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020/21-es szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021/22-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi ETO KC
Forrás: gyorietokc.hu

Megosztás