A magyar női kézilabda válogatott Hollandia ellen játszott barátságos mérkőzést szombat este.

Golovin Vlagyimir  múlt héten kihirdette a VB-n résztvevő 18 fős keretet. A hét elején Magyarországon készült a csapat, majd a csütörtöki pihenőnap után péntek délután indult el Hollandiába, ahova hat órás késéssel érkeztek, így az edzés és a videózás elmaradt.

A magyar válogatott a hollandok ellen lép kétszer pályára a hétvége során, majd utána utazik Svédországba (Helsinborg), ahol csütörtök este (20:30) kezdi meg a VB-szereplést Paraguay ellen.

A mérkőzésre kisebb megfázás miatt nem lett benevezve Klujber Katrin és Szemerey Zsófi. A kapuban Bíró Blanka, a jobbátlövő poszton Albek Anna, míg beállóban Pásztor Noémi kezdett.

A mérkőzés elején mindkét csapat sokat hibázott támadásban, a kapusok nagyon jól védtek. 12 perc után 3-2-re vezettek a hollandok, a hazaiaknál Malestein szerezte az első három gólt, a magyaroknál pedig Győri-Lukács Viktória és Papp Nikoletta talált be. A sok eladott labda miatt több könnyű gólt is szereztek a hollandok. A magyar találatok nagyrésze szélről, illetve hétméteresből született. A két magyar szélső összesen négy gólt lőtt, míg Kuczora három alkalommal talált be büntetőből. A félidőben 12-9 állt az eredményjelzőn. Az első játékrészben Böde-Bíró Blanka 10, míg Tel Holte 12 védést mutatott be.

A második félidő elején Albek fejezte be a támadásokat, többek közt gólt is lőtt, majd szép passzt adott Pásztor Noéminak, aki hetest harcolt ki. 40 perc után 19-13-ra vezetettek a hollandok, a félidő második felében feljavult a magyar támadójáték. Papp Niki, Simon Petra és Márton Gréta is 2-2 gólt szerzett az utolsó 20 percben. A mérkőzést a holland válogatott 25-23-ra nyerte meg.

Bíró Blanka 17 védést mutatott be a meccs során. A 3-3 gólt szerző Márton Gréta, Papp Nikoletta és Győri-Lukács Viktória voltak a legeredményesebb magyar játékosok akcióból. Remélhetőleg a holnapi mérkőzésen pontosabb lesz a támadójáték, a mai meccsen 18 technikai hiba volt a magyar oldalon.

A mérkőzés két legjobb játékosának Bíró Blankát és Ten Holtét választották.

Fotók: Magyar kézilabda-válogatott Facebook oldala

Megosztás