A magyar válogatott csoportjában egy elképesztően kiélezett mérkőzésen született döntetlen Izland és Szerbia válogatottja között, este pedig Horvátország a földbe döngölte az előző torna ezüstérmesét. Cikkünkben a harmadik játéknap mérkőzéseit foglaljuk össze.

B-CSOPORT

A B-csoport nyitó találkozóján Ausztria lépett pályára a román válogatott ellen, a papírforma pedig be is igazolódott. Az első félidőben még szoros volt az állás, Xavi Pascual válogatottja tartotta a lépést az osztrákokkal, a második félidőben azonban a gólerősen játszó szélsők, Frimmel és a rutinos Robert Weber, valamint Tobias Wagner és a Kiel klasszisa, Nikola Bilyk vezérletével elléptek, és így az utolsó tíz percben már nyugodtak lehettek a két pont sorsa kapcsán

Ausztria – Románia 31-24

Ld: Frimmel (6) ill. Grigoras (6)

 

A mannheimi csoport esti mérkőzésén igazi rangadó következett, az előző kontinenstorna ezüstérmese Horvátországgal találkozott, és a találkozó hatalmas meglepetést hozott. A spanyolok láthatóan nem érkeztek éles formában az Európa-bajnokságra, a horvátok ezzel ellentétben „vért ittak”. Már az első félidőben nagy különbséget tudtak kialakítani elsősorban Lucin, Martinovic és Sostaric gólerős játékának köszönhetően (hat gól is volt közte), a félidőben 14-18 volt az állás. A második félidő elején a spanyolok ráadásul benn is ragadtak az öltözőben, a horvátok gyorsan kilencre(!) hízlalták az előnyt, sőt, Martinovic 8. góljával a 48. percben kialakult a tízgólos különbség is. Ezt meg is tartották a horvátok a végéig, és hatalmas meglepetésre győzték le ekkora különbséggel Spanyolországot.

Spanyolország – Horvátország 29-39

Ld: Aleix Gomez (8) ill. Sostaric (8) és Martinovic (8)

C-CSOPORT

A magyar válogatott csoportjának nyitó találkozója rögtön kiváló hangulatba hozta a müncheni közönséget. A várakozások alapján Izland számított esélyesnek, azonban a szerbek már az első perctől megnehezítették Palmarssonék dolgát. A korábbi napok kiváló kapusteljesítménye (Wolff, Nielsen) ezen a meccsen is folytatódott, hiszen Milosavljev és Hallgímsson is lehúzta a rolót az első percekben, az első gól mindössze a hatodik percben született meg. A félidő közepe táján úgy tűnt, hogy Izland meg tud lépni (7-4), azonban Toni Gerona időkérése után rögtön visszajöttek a meccsbe a szerbek, és így 11-10-es állással fordultak a felek. A második félidőben pedig a szerbek vették át a kezdeményezést, a 42. percben Pechmalbec góljával már hárommal is vezettek, amelyet meg is tudtak tartani a végjátékra: az 58. perc végén Djordjic góljával 24-27-re alakult az eredmény, déli szomszédaink már a zsebükben érezhették a két pontot. Az izlandiak azonban nem így gondolták, egy labdaszerzéssel és Palmarrson két góljával feljöttek egy találatra, majd a döntetlen eredményt Gudjonssen állította be néhány másodperccel a lefújás előtt.

Nincs elérhető leírás.

Izland – Szerbia 27-27

Ld: Elisson (7) ill. Pechmalbec (5)

A csoport esti találkozójáról, a magyar válogatott bemutatkozásáról külön cikkünkben írtunk.

 

Fotó:

  • Vigh Martin (a helyszínről)
  • eurohandball.com

57727 megtekintés.

Megosztás