Site icon Handballexpert

Horvátország megállíthatatlan!

during the Women’s EHF EURO 2020 Norway, Denmark, Preliminary Round, Group C, Hungary vs Croatia, Kolding Arena, Kolding Denmark, 04.12.2020, Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Az előzetes esélylatolgatások szerint a románok helye borítékolható volt a középdöntős küzdelmekre, de a horvát válogatott hibátlan tovább jutására csak a legvérmesebb drukkerek számítottak. Horvátországban a női kézilabda eddig meglehetősen háttérbe szorult, ezúttal azonban még a Real Madrid klasszisa, Luka Modric is elismerő üzenetet küldött honfitársainak.

Neagu és Micijevic gólpárbajával indult a mérkőzés, a románok akarata érvényesült a találkozó elején. A horvátok sok hibával játszottak. Az első tizenöt percben mindössze három gólig jutottak. Csupán Micijevic tudta bevenni a remekül védő Dedu kapuját. Négygólos hátrányban időt kért a horvát szövetségi kapitány, ezt követőn egy pillanat alatt ritmust váltottak a horvátok és egy 7-0-ás rohammal maguk javára fordították a mérkőzést. A kispadról érkezők is azonnal játékba lendültek, Jezic és Larissa Kalaus vezérletével a négygólos hátrányból, négygólos előny lett a félidő végére.

A folytatásban okos, taktikus játékkal őrizte előnyét a horvát csapat, a románoknál nem volt meg a kellő átütőerő, tíz felett volt az eladott labdáik száma. A horvát kapuban az Európa-bajnokság legjobb kapusa címre pályázó Pijevic a legfontosabb pillanatokban védett. Négy perccel a lefújás előtt már öt góllal vezettek Jezicék, így a végére nem maradt izgalom.

Horvátország ezzel az újabb bravúrral nagyon közel került ahhoz, hogy beállítsa eddigi legjobb eredményét. 1994-ben végeztek az ötödik helyen, de akár a legjobb négy közé kerülés is elérhető, ha ezt a teljesítményt folytatják.

 

Horvátország – Románia 25-20

fotó: https://women2020.ehf-euro.com/

2205 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version