Site icon Handballexpert

Ide nekünk az oroszlánt (is) – Brazília következik, rendkívül nehéz, de hozható mérkőzés

Magyarország ma megkezdi középdöntős szereplését. Az első ellenfél Brazília lesz.

Válogatottunk egy elképesztően kiélezett mérkőzésen győzte le a nála esélyesebbnek kikiáltott Németországot, így jó magyar szokáshoz híven elkezdődtek a számolgatások. Igazából én nem nagyon számolgatnék, kétszer kell győzni, és „kész”. Szerintem mindegyik csoportellenfelünk abszolút verhető kategória, igen, a spanyolok is. Persze nem annyira egyszerű ez, tudjuk. Első ellenfelünk a brazil válogatott lesz, de mielőtt írnék pár szót a találkozóról, menjünk kicsit vissza a Németország elleni mérkőzéshez.

Az már tavaly kiderült, hogy a férfi válogatott fejben nagyon rendben van. Egy olyan helyzetből sikerült megnyerni a németek elleni mérkőzést, amely esetében nem sokan fogadtak volna ránk. Átvették Gensheimerék a vezetést, de mi nem törtünk meg, sőt. Mindezt úgy, hogy a mérkőzés majdnem egy negyedében emberhátrányban voltunk. Még egyszer leírom a tisztánlátás végett: a német válogatott NEM „B” válogatott volt. A német válogatottnak voltak hiányzói, több is, de ez a csapat nem egy „futottak még kategória” volt. A fogadóirodák egyértelmű esélyesként jelölték Németországot, így tessék nézni az egészet.

Mi viszont győztünk, és ennek több oka is volt, és mielőtt ezeket leírnám, kicsit ünneprontónak is kell lennem, ugyanis az extázis mámorában sem szabad megfeledkezni a hibáinkról. Nem azért, hogy mindenképp kritizáljak, egy ilyen meccs után amúgy is inkább öngól ez, de volt néhány jelenet, amelyet érdemes megnézni, tanulni lehet belőle.

Néhány pozitívum:

 

 

Csak röviden arról, ami nem volt annyira jó, és lehet rajta változtatni.

 

Mit kell tudni a brazilokról? Ezt Gulyás István szövetségi kapitány foglalta össze nekünk: „Nagyon kellemetlen ellenfél Brazília, jó játékosai vannak, európai topklubokban játszanak. Fel kell rájuk készülni, ugyanazzal az elánnal, tűzzel kell kézilabdáznunk, mint a németek ellen, és akkor versenyképesek lehetünk. Lehet, ők lesznek a legkellemetlenebbek a következő ellenfeleink közül, de ha jól játszunk, képesek leszünk legyőzni őket. Ötvözik a dél-amerikai forrófejűséget, miközben megtanulták az európai kézilabdát. Rúgnak, csípnek, harapnak, mindent bevetnek” (NSO)

A válogatottnak nem megoldhatatlan feladat Brazília legyőzése, de ne feledjük: ez egy nagyon fiatal, átalakulóban levő válogatott, és ellenfelünknél is kiváló játékosok vannak. Úgy gondolom, az náluk nagyon napi formafüggő, hogy hogyan játszanak. Ikszeltek a spanyolokkal, de tízzel kaptak ki a lengyelektől. Olyan elánnal kell játszani, hogy mindegy legyen, hogy milyen lábbal keltek fel! Hajrá, Magyarország! Hajrá, srácok!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Fotó: MKSZ, NSO

Megosztás
Exit mobile version