Régóta várt pillanat jön el szombat este: az egyik bajnokaspiráns Szombathelyi KKA otthonában elkezdi bajnoki szereplését az Esztergomi Vitézek másodosztályú női kézilabdacsapata.

Az elmúlt hetekben Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző irányításával kemény munka zajlott, hogy minél jobban és hatékonyabban összekovácsolódjon a tizenkét új érkezőt felvonultató együttes. Ezt a célt szolgálta a négy augusztusi felkészülési mérkőzés is, az egyaránt NB I B-s Kispest és az FTC U19-es csapata, illetve az élvonalbeli Vác és MTK Budapest elleni találkozókon is csiszolhatták a taktikai elemeket Ábrahám Szilviáék. Az esztergomiak jól helytálltak és megvillantották oroszlánkörmeiket az edzőmeccseken, a kispestieket 30–23-ra, a ferencvárosiakat 36–27-re győzték le, a váciakat megszorongatták (27–28), míg az MTK 31–24-re múlta felül őket a bajnoki főpróbán.

Fotó: Lőrinczi Gergely

„Kicsit lassabban haladt a munka a felkészülés során az elmúlt hetekben, mint ahogyan terveztem előzetesen, de ez nyilván a nagyon sok új játékos miatt volt, sok az új impulzus és információ – tekintett vissza a nyári alapozásra Elek Gábor. – Tudtuk azt is, hogy nem leszünk készen a kezdésre, mert általában egy csapat sincs még teljesen készen a bajnoki rajtra. Bizonyos elemek terén nagyon szépen haladtunk, más területen lassan. A hátsó alakzatunk jól néz ki, a támadójátékban azonban még akadnak technikai pontatlanságok. Ettől azért nem esünk kétségbe, menet közben finomítunk rajta.”

A szakmai igazgató elmondta, az edzőmeccseknek mindig meghatározott feladatokkal vágtak neki:

„A védekezés volt az elsődleges, ami a kapusteljesítménnyel együtt kiválóan működött, működik, a többi játékelemben, támadójátékban, a lerohanásokban és visszarendeződésben viszont még van elmaradásunk. Nagyon sokat kell még ezeken dolgoznunk. Nekünk az is feladatunk lesz az előttünk álló idényben, hogy gyakorlatilag egy NB II-ben jellemző és megszokott edzésszámmal és edzéslehetőségekkel megálljuk a helyünket az NB I B-ben is – szerintem meg fogjuk állni a helyünket.”

A korábbi női szövetségi kapitány leszögezte, az egyik legjobb csapat ellen indítják az idényt, de nekik nincs veszítenivalójuk a szombathelyi rangadón.

Fotó: Lőrinczi Gergely

„A Szombathely kimagaslik, nagyon erősnek tűnik ebben a másodosztályú mezőnyben, nekünk nem lesz mit veszíteni az első fordulóban – folytatta a szakember. – A másik ilyen magas szintű csapat az Érd lesz véleményem szerint és e két együttes után, mögött lehet a többi klubnak keresnivalója. Ami minket illet, hátul nagyon stabil teljesítmény kell, minden ebből indul ki, ez nagyon fontos. Persze, amíg jó a védekezés, de gyenge a visszarendeződés, addig hiába teljesítesz jól a védelemben, akkor is gyors gólokat fogsz kapni. A kapott gólok számát kell tehát csökkenteni, ez az első lépés. Fel kell építeni egy hatékony rendszert, amibe sok munkát kell tennünk. Idő és türelem, ez a jelszavunk.”

Kiemelt kép: Lőrinczi Gergely

9570 megtekintés.

Megosztás