Szegeden 10 év után véget ért Juan Carlos Pastor regnálása, azonban nem azonnal kezdett új csapat építésébe a klubvezetés. Azt már a spanyol szakvezető távozásának bejelentése óta tudjuk, hogy az új vezetőedző, Kárpáti Krisztián szerződése csupán a 2023/24-es szezonra szól. Az igazi új éra kezdeteként a következő szezontól Michael Appelgren, a Sävehof jelenlegi vezetőedzője veszi át az irányítást, segítője pedig a Tisza-partiak klublegendája, Jonas Källman lesz.

Nemcsak a pálya mellett, a pályán is nagy változások várhatóak. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Handball-Planet értesülései szerint Dean Bombač, szerződése lejártával elhagyja Szegedet, de nem ő az egyetlen, akinek 2024 nyaráig szól a kontraktusa. A két jobbátlövő, Imanol Garciandia és Luka Stepančić mellett két, védekezésben fontos játékos, Borut Mačkovšek és Matej Gaber mellett Mikler Roland és Miguel Martins szerződése is lejár az idény végén. Mellettük a két, eddig alig játszó légiós, Szymon Działakiewicz és Carlos Molina, valamint Gleb Kalarash, Nagy Martin és Szilágyi Benjámin szerződésének hosszabbítására is opciós joga van a Szegednek. Ez azt jelenti, hogy a jövő évi keret eddig hét főből áll: Emil Kheri Imsgard, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Szita Zoltán, Sebastian Frimmel, Marin Jelinić és Mario Šoštarič. Felmerülhet a kérdés, kik költözhetnek a Tisza partjára nyáron?

A RThandball, kézilabda átigazolásokkal foglalkozó oldal forrásai szerint a következőképpen nézhet ki az új szegedi szupercsapat. A skandináv vonalról három név merült fel, közülük kettőt Európa legnagyobb tehetségei között tartanak számon: a norvég válogatott és az Elverum 22 éves irányítója, Tobias Grøndahl, valamint a Sävehofban jelenleg Appelgren játékosaként pallérozódó, 18 éves feröeri balátlövő, Oli Mittún mellett a GOG svéd kapusa, Tobias Thulin és a Benfica védőspecialistája, Miguel Sánchez Migallon neve is felmerült a Szeged kapcsán. Mindegyik játékosnak lejár a szerződése, így nem kellene átigazolási díjat fizetni értük.

Kiemelt kép forrása: PICK Szeged Handball Team/Facebook.

26766 megtekintés.

Megosztás