Egyre többet tudunk a jövő évi BL-mezőnyről.

A női mezőnyben (DELO EHF Bajnokok LIgája) 2 dán csapat (az Esbjerg és az Odense), valamint a magyar- (Győri Audi ETO), a francia- (Metz), a német- (Dortmund), az orosz- (Rosztov-Don), a román- (Valcea), a norvég- (Kristiansand) és a montenegrói- (Buducnost) bajnokság első helyezettje biztosította helyét. Mint ismeretes, az európai bajnokságok a vírushelyzet következtében nem fejeződtek be, így a nemzeti szövetségek által meghatározott csapatok szereztek alanyi jogon kvótát. A maradék induló helyekre további csapatok pályázhatnak, itt (a korábbi MKSZ döntés értelmében) Magyarországról az FTC indulási kérelmét fogadták be. Pályázik az indulásra továbbá a Bukarest, a Bietigheim, a Brest és a Podravka is.

A férfiaknál ugyancsak változik a Bajnokok Ligája lebonyolítása, összesen 16 csapat vesz majd részt a küzdelmekben, két nyolcas csoportban. Alanyi jogon a Veszprém, a Kiel, a Flensburg, a PSG, a Barcelona, a Vardar, a Kielce, a Zágráb, a Porto és az Aalborg szerzett indulási jogot, míg további 14 csapat (köztük a MOL-Pick Szeged) pályázik a maradék hat pozícióra.

Mindkét nemnél június 19-ig döntenek a nevezésekről. A nemzetközi szövetség a következő öt szempont alapján hozza meg döntését: (1) a csarnok, (2) televízió és digitális média, (3) nézők, (4) eredményesség a nemzetközi kupákban, (5) klub által végzett termékmenedzsment.

Ezek alapján a magyar jelentkezések pozitív elbírálására jó esély mutatkozik.

Írta: TB

Kép: IHF

Megosztás