A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága 7-10 éves gyermekek rajzait várja egy előre meghatározott, kézilabdás témát feldolgozó alaptörténet folytatásaként.

A beérkező rajzokból, a gyerekek által megformált karaktereket felhasználva animált, narrációval ellátott mesefilmet készít a BOOKR Kids csapata. A mesét nyomtatott formában is kiadják, környezetbarát anyagokat felhasználva. A rajzokat elbíráló zsűri tagja Sipos Adrián, a magyar férfiválogatott tagja, valamint Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke is.

Az Európa-bajnokság szervezőbizottsága kiemelten fontosnak tartja az Ifjúsági programjainak kezdeményezéseit, amelyek a fiatalok és a gyerekek körében népszerűsítik az Európa-bajnokságot és a kézilabda sportágat.

A tornáig hátralévő időben is közösségi élményekre törekszik a Watch Games. See More. csapata, és ahogyan az Eb is több lesz, mint egy egyszerű sportesemény, ez a rajzpályázat is túlmutat egy hagyományos rajzos kezdeményezésen.

A 2011 és 2014 között született gyermekek számára kiírt pályázat során a gyerekeknek egy előre meghatározott történetet kell folytatni a rajzaikkal, a kiírásban foglalt állatkaraktereket megformázva: a testet öltött figurákat a rajzolójuk után nevezik el.

A beérkezett rajzokból hatot a négytagú zsűri, egyet pedig a közönség választ ki – a WGSM közösségi oldalain indított szavazás során. A rajzok és karaterek alapján Keresztesi János író fejezi be a mesét, a BOOKR Kids pedig animációs filmet készít belőle. 

A négytagú zsűri tagja Keresztesi József író, Zsigmond Tamara szinkronszínész, a készülő mese narrátora, Sipos Adrián, a magyar férfiválogatott tagja, valamint Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. 

Az elkészült mese füzet formában is megjelenik, környezetbarát anyagokat felhasználva.

Pályázni 2021. május 9-ig lehet, a rajzokat elektronikus formában kell feltölteni a meghatározott felületre.

Minden további részlet, így a részletes pályázati felhívás megtalálható a watchgameseemore.hu oldalon. 

Megosztás