Szombaton rendezték meg a Budaörs-Mosonmagyaróvár találkozót. A hazai oldalon tapasztalt játékosok is érkeztek Debreczeni-Klivinyi Kinga és Mistina Kitty személyében, rajtuk kívül Uhrin Lilli és Szabó Anna az utánpótlás csapatból kerültek fel a felnőtt együttesbe. A vendégeknél Schatzl Natalie, Hadfi Gréta, Varga Emília és Udvardi Laura is nyáron érkezett a csapathoz.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a kapuban Szemerey Zsófi az első öt lövésből négyet védett. Érdemes kiemelni még Albek Annát, aki bő negyed óra alatt három gólt is szerzett. Hazai oldalon nehezen találták meg a jó helyzeteket, több alkalommal is labdaeladással, pontatlan lövéssel fejezték be a támadást, amelynek eredménye, hogy többször is indítás gólt kaptak. 8 perc után 6-3-ra vezetett a Mosonmagyaróvár, ekkor érkezett a pályára Debreczeni-Klivinyi Kinga, aki büntetőket és emberelőnyt harcolt ki, gólokat lőtt, de egy idő után ellene is megtalálta a megoldást a vendégcsapat.

Debreczeni-Klivinyi Kinga a válogatottbeli csapattársa, Szemerey Zsófi eszén járt túl, ezzel megszerzett első gólját tétmeccsen az új csapatában.

Hiába zárkózott fel a Budaörs 12-13-ra, a vendégek fel tudták gyorsítania a játékukat, illetve Tóth Gabriella remekül irányította a csapatát, ezáltal ziccereket lőhettek a csapattársai a támadások végén. A következő 10 percben Schatzl Natalie és Tóth Nikolett is két-két alkalommal talált be, ekkor már hét gól volt a különbség. Varga Emília góljával már 31-23-ra is vezetett a Móvár, a félidő második felében mindkét oldalon pályára léptek fiatal játékosok.

A vendég együttesből Schatzl Natalie 7, Tóth Gabriella 5 gólt lőtt, míg a hazai csapatból Schneider Éva és Tóth Melinda is 5-5 alkalommal talált be.

A Budaörs jövő héten az MTK ellen játszik idegenben, majd hazai pályán fogadja a Vác együttesét. A Mosonmagyaróvár számára két nagyon nehéz mérkőzés következik, előbb a Győr, majd Ferencváros ellen lépnek pályára.

A mérkőzés után a találkozó két legjobb játékosával készítettünk interjút.

Interjú Tóth Gabriellával, akit a vendégcsapat legjobbjának választottak:

– Gratulálok a győzelemhez! A nehéz felkészülés után magabiztos győzelmet arattatok. Milyennek értékeled a találkozót?

– Követtünk el hibákat, azokat próbáljuk majd kijavítani, de nagyon örülünk a győzelemnek.

– Remek teljesítményt nyújtottál, téged választottak a csapatod legjobbjának. Hogyan értékeled a saját produkciódat? 

– Nem feltétlen vagyok elégedett a saját teljesítményemmel, valamint tudunk ennél jobban játszani, de ez ma így jött ki. Mindenesetre igazi csapatmunka volt.

  Tóth Gabriella 7 lövésből 5 gólt szerzett.

– A következő meccs a lehető legnehezebb ellenfél ellen lesz, a Győr ellen játszik a csapat jövő hét szerdán. Mit vársz attól a meccstől? Ott is a győzelem az elsődleges cél vagy ilyenkor részcélok teljesítése a fontos?

– Minden meccsre úgy megyünk fel, hogy győzni szeretnénk. Nyilván nem úgy fogunk felmenni a pályára, hogy hú, most a Győrrel játszunk! Szeretnénk saját magunkra koncentrálni, hazai pályán bármi megtörténhet.

– Neked ez egy több szempontból érdekes mérkőzés lesz, hiszen korábban Győrben játszottál. Ilyenkor vannak különleges érzéseid a meccs kapcsán, vagy olyan, mint bármely másik meccs?

– Olyan, mint bármelyik másik mérkőzés.

 

Interjú a mérkőzés legeredményesebb játékosával, Schatzl Natalie-val.

– Először is szeretnék gratulálni a győzelemhez. Milyen volt ez első tétmeccsként? Mennyire volt nehéz beilleszkedni az új csapatba?

– Köszönjük szépen a gratulációt. Viszonylag könnyen ment a beilleszkedés, főként azért, mert ismertem nagyjából az egész csapatot.

– A mérkőzésen te voltál az egyik legjobb, hét gólt lőttél, nagyon jó teljesítményt nyújtottál. A poszttársad Stranigg Zsófia sérülés miatt hiányzott, így végig kellett játszanod a mérkőzést, mennyire volt ez megterhelő egy nehéz felkészülés után?

– A csapat érdeme, hogy sokat tudtunk indulni, sokat tudtunk gólt lőni és sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nagyon remélem, hogy Zsófi miharabb visszatér, és minél gyorsabban meggyógyul.

Schatzl Natalie több alkalommal is lerohanás után szerzett gólt.

– Látszik, hogy védekezésben is nagyon jól beilleszkedtél, többször labdát szereztél, faultoltál, belemenést harcoltál ki. Ez mind játékrendszerbe illő megmozdulás volt, vagy néha saját megérzés?

– Abszolút megvolt a rendszer, amit tartanunk kell, úgyhogy remélem, hogy ez még jobban fog menni, de azért van mit rajtani csiszolni.

– Csak januárban kezditek meg az Európa-liga szereplést, de már célok is vannak ezzel kapcsolatban? 

– Minden meccset igyekszünk megnyerni,  azt gondolom, hogy jó tanulópénz az Európa-liga, feltétlenül a fejlődésünket szolgálja.

Az interjúkat készítette Damsits Bence.

Fotók: Damsits Dávid

Megosztás