Site icon Handballexpert

Ismét a második félidő lett az MKC veszte; a Debrecen idegenben is nyerte a rangadót

Fontos rangadót nyert a bronzérem szempontjából a Debrecen együttese a női kézilabda NB1-ben a Mosonmagyaróvár gárdájával szemben. Szilágyi Zoltán csapata a második játékrész elején állva hagyta ellenfelét.

Rengeteg hibával kezdték a találkozót a felek, ami a félidő közepére stabilizálódni látszott. Az első játékrész lüktető volt, hol a hazaiaknál, hol a vendégeknél volt az előny, de tetemesebb különbséget egyik együttes sem tudott kiépíteni saját maga számára. Míg az óváriak előkészítetlen szituációkat is felvállaltak, addig a vendégeket Szemerey Zsófi babonázta meg, hisz kiválóan védett a válogatott hálóőr. Planéta Szimonetta piros lapot kapott, egy igencsak véleményes szituációt követően, így nagy érvágást jelenthetett volna ez a Lokinak, azonban az MKC nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, így 12-12-es állással vonultak szünetre a játékosok.

A fordulást követően állva hagyta ellenfelét a Debrecen, négy nullás szériával kezdték a második felvonást, aminek a padról beszálló Kovács Anna volt a fő letéteményese. Végül az évvégén visszavonuló átlövő hét góllal zárt, amihez kilenc kísérletre volt szüksége, mindezt tizenöt perc játékidő alatt. Gyurka János együttese hat perc után tudott csak eredményes lenni, amikor már négygólos hátrányban voltak és hiába próbálta megzavarni az ellenfél támadójátékát a nyitott védekezéssel, a debreceniek győzelmét semmi sem befolyásolta a folytatás során.

A már említett Kovács Anna mellett, Vámos Petra nyújtott kimagasló teljesítményt, aki öt találatig jutott. A mosonmagyaróváriaknál Tóth Eszter hétszer volt eredményes.

Végeredmény:
Mosonmagyaróvár – Debrecen : 23–31 (12-12)

A nap másik két mérkőzésén:
Budaörs – Vasas : 28-20
Kisvárda – Alba Fehérvár : 30-26

fotó: Nász Nikolett

 

Megosztás
Exit mobile version