A magyar együttesek szereplése után lássuk röviden, mi történt még a fordulóban.

Bietigheim–Brest Bretagne: 34-30 (17-16)

Ha nem is volt konkrétan rangadónak nevezhető ez a párosítás, két olyan csapat küzdött meg egymással, amely rendre veszélyes a legnagyobbakra is.  A Bietigheim és a Brest meccse papíron egy kifejezetten kevés gólos meccsnek ígérkezett, ám végül meglepően sok találat született, a német csapat pedig egyelőre kopírozza tavalyi szereplését, ellenállhatatlanul kezdték a szezont. A góltermésből Karolina Kudlacz-Gloc (egészen elképesztő) 14 góllal vette ki a részét, Inger Smits öt, Xenia Smits hat gólt szerzett; Faluvégi Dorottya három találatig jutott, Szikora Melinda 11 védéssel zárt. A franciák oldalán Lassource nyolc, Foppa hét gólt szerzett.

Vipers Kristiansand–Esbjerg: 37-38 (15-20)

Valódi északi rangadó, amelyen érdekes módon az egymás elleni eredmények alapján nem a Vipers volt az esélyes, hiszen a két csapat legutóbbi öt meccséből két döntetlen mellett hármat is az Esbjerg nyert. A mostani találkozót is ők kezdték jobban, 3-7-re és 5-10-re is vezettek, majd visszazárkóztak a norvégok, a félidőre mégis tetemes előny volt megfigyelhető Jesper Jensenék oldalán. Végül azonban mégis vissza tudott zárkóni a találkozóba a hazai gárda, ám Henny Reistad mindent eldöntött. A norvég sztár, akárcsak a jövőre Győrbe szerződő Kristine Breistöl nyolc gólt szerzett,  Nora Mörk kilenccel zárt. Vjahierjeva 11 gólja mellett a Viperák oldalán Knedlikova és Naes Andersen is hét találatig jutott.

Metz–Zaglebie Lubin: 42-26 (22-10)

Az eddigi kettő pontja mellé magabiztosan gyűjtötte be a francia gárda az újabb két egységet, a Lubin ezúttal megszorongatni sem tudta az erősebb gárdát. Gólszámuk még egészen korrekt volt, de 42 kapott góllal nem igazán lehet meccset nyerni. A franciák részéről gólszerzésben Chloe Valentini és Kristina Jörgensen emelkedett ki, a lengyelek két legeredményesebb játékosa Przywara és Michalak volt.

Sävehof-CSM Bukarest: 26-41 (11-22)

A svéd gárda az előző fordulóban nem volt messze a pontszerzéstől a Buducsnoszt ellen, most viszont várható volt, hogy nem lesz esélyük. A CSM eddig nem szerepel jól, a Győr és a Bietigheim ellen is fontos meccset buktak, így lépéshátrányba kerültek a csoport első két helye szempontjából. A mostani meccset viszonyt könnyedén zsákolták be, ebben pedig fontos szerepet vállalt a két norvég, Arntzen és Ingstad, akik hat-hat góllal zártak.

Ikast-Krim-Ljubljana: 33-32 (14-18)

A forduló másik rangadóját Dániában rendezték, az eddig egyaránt remekül szereplő Ikast és Krim csapott össze. A dánok jobban kezdtek, a félidő végére azonban Dragan Adzsics csapata jelentős előnyre tett szert. A második játékrészben azonban végig az lehetett az érzésünk, hogy az Ikast fokozaton dolgozza magát vissza a találkozóba, végül mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre, de Tamara Mavsar ziccerét védte Irma Schjött, Marketa Jerabkova pedig nem hibázott. Emma Friis és Stine Skogrand ezúttal is ellenállhatatlanul lőtt, Dimitrijeva mellé pedig Stanko zárkózott fel a másik oldalon.

Kiemelt kép: EHF

2832 megtekintés.

Megosztás