Vasárnap este rendezték a Brest Bretagne – Ferencváros BL-nyolcaddöntő visszavágót. A múlt héten a Brest nyert 30-28-ra. Egyik csapat kerete sem változott az Érden rendezett találkozóhoz képest. A magyar csapat kezdőkapusa az első meccsen jól teljesítő Janurik Kinga volt.

A mérkőzés első két gólját Klujber Katrin és Emily Bölk szerezte. Az első tizenegy perc után 7-5-re vezetett Allan Heine csapata, Lekic már három gólt szerzett. Az FTC ezen a mérkőzésen szűk tizennégy perc után állt először továbbjutásra (6-9). A Brest nem sokkal ezután kapust cserélt, Foggea helyére Katharina Filter állt be. A 19. percben 7-12-es állásnál Pablo Morel kénytelen volt időt kérni. A Fradi ezt követően hét percig nem talált be, a gólcsendet Cvijic törte meg. A 26. percben Allan Heine kért időt (11-13).

Az első félidő után 12-16 állt az eredményjelző. A dudaszó pillanatában Maslova próbálkozott félpályáról, a lövése bement, de szerencsére csak a dudaszó után. A legalább két gólt szerzők közül csak Cvijic (2/2) és Toublanc (4/4) dobott hibátlanul. A hazai oldalon Maslova és Toublanc, a Fradi játékosai közül pedig Lekic és Bölk szerzett 4-4 gólt. Az első játékrészben Filter 45%-kal, Foggea 33%kal, Janurik Kinga 21%-kal védett.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

A második félidő első három gólját a Brest szerezte. Ezután Janurik Kinga bemutatott néhány bravúrt, a dupla védése után Allan Heine kapott sárga lapot. 16-17 után a magyar hálóőr zsinórban hat védést mutatott be. A több, mint hat perces hazai gólcsendet Coralie Lassource törte meg (17-20). Az FTC kapusa a második játékrész első tizennyolc percében tíz alkalommal hárított, köztük egy büntetőt is. A 34. perc után a következő negyedórában a Fradi játékosai közül csak Malestein talált be, aki ezt az időszakot 6/6-tal zárta.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, teniszezés, futballozás, futballozás és szöveg Kinga a második játékrészben 11 alkalommal védett.

A 49. perc legvégén Simon Petra, egy perccel később Klujber Katrin talált be (20-25). Az 53. percben kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége, Malestein újabb góljával már 27-21-re vezetett az FTC. A magyar csapat kettős emberhátrányba került, a Brest pedig kihasználta ezt, és három gólra feljött. Ezt követően Bölk két nagyon fontos gólt szerzett. Janurik bravúrja után Cvijic harcolt ki büntetőt, amelyet Malestein értékesített és eldöntötte a párharcot (24-30). 23 másodperccel a vége előtt négy gólos vezetésnél időt kért Heine. A végeredmény 26-31 lett, a Ferencváros 59-56-ös összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe!

A hazai oldalon Toublanc 5, Foppa 6, Maslova 7 gólt szerzett. A legeredményesebb Fradi játékos Angelina Malestein volt (10/11), Bölk 7, Klujber 6, Lekic pedig négy gólt szerzett. A mérkőzésen két játékos lőtt hibátlanul, Dragana Cvijic és Coralie Lassource is 2/2-vel zárt.

Darleux 11, Filter 32, Foggea 33, Janurik Kinga pedig 39%-kal védett.

Kiemelt kép forrása: Nemzeti Sport Online

A többi kép forrása: Brest Bretagne Facebook oldala, Janurik Kinga rajongói oldal és a fradi.hu

 

1851 megtekintés.

Megosztás