A gólkülönbséget és a múlt csütörtöki meccs képét szinte lekopírozva jutott tovább a Veszprém a Bajnokok Ligájában a hazai rivális Szeged ellen.

A Veszprém a múlt hetivel azonos kerettel állt fel a visszavágón, a Szeged oldalán viszont Imsgard és Bodó helyett Molina és Nagy Martin kerültek be a csapatba.

Percre pontosan egy hét telt el a BL-nyolcaddöntő odavágója óta, a felállás azonban az első perceket elnézve gyakorlatilag semmit sem változott. A Szeged támadásban teljesen dekoncentráltan kezdett, három perc alatt négy labdát adott el, így a hazaiak három gyors góllal indíthatták a visszavágót, amivel összetettben már tíz volt közte. Kárpáti Krisztián együttese az előző csütörtökhöz képest valamivel gyorsabban észhez tért, és nem hagyta ellépni a Veszprémet – 6-5-nél már az egyenlítésért is támadhattak, – azonban ez a fellángolás is csak tiszavirág életűnek bizonyult. A hazaiak Nilsson és Pechmalbec remek beállójátékával visszaépítették a 3-4 gólos különbséget, illetve Sandell is remekül szállt be a meccsbe. Kárpáti Krisztián hiába próbált meg mindent (második idejét is kikérte, illetve Mikler helyett becserélte Nagy Martint), a félidőben már 19-15-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben érdemben nem változtak a dolgok, és sajnos a nagy rangadónak kikiáltott BL-nyolcaddöntő visszavágója egy edzőmeccsé silányult, hiszen az érdemi dolgok már rég eldőltek. A Veszprém gyorsan közétett ismét néhány gólt, így már héttel is vezettek, 28-20-nál pedig kikérte utolsó idejét is Kárpáti Krisztián. Ezután a Picknek sikerült némileg közelebb kerülni az intentzitásból – érthető módon – visszatekerő hazaiakhoz, de a mérkőzés végére ismét visszaállt a 7-8 gólos különbség, amellyel az odavágó eredményét szinte lemásolva, 39-32-re nyert a Veszprém. Ezzel összetettben kettős győzelemmel és 14 gólos különbséggel jutott be az Aalborg elleni negyeddöntőbe a magyar bajnoki címvédő, amelyet április 24. és május 2. között fognak megrendezni. Az első mérkőzést Veszprémben, a visszavágót pedig Dániában játsszák le a felek, a tét pedig a kölni négyesdöntőben való részvétel.

Telekom Veszprém – OTP-Bank Pick Szeged 39-32 (19-15)

Bajonokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágó

Gólszerzők: Vailupau 8, Pechmalbec 6, Yahia 4, Sandell 4, Elisson 4, Nilsson 3, Remili 3, Fabregas 3, Casado 2, Descat 1, Kosorotov 1 ill. Martins 8, Garciandia 6, Sostaric 4, Stepancic 3, Szita 3, Frimmel 3, Jelinic 2, Gaber 2, Bánhidi 1

Továbbjutott a Veszprém, 76-62-es összesítéssel, kettős győzelemmel.

 

Fotó: EHF/Telekom Veszprém

https://ehfcl.eurohandball.com/men/2023-24/news/en/coverage-of-machineseeker-ehf-champions-league-2023-2024-play-offs-leg-2/

4840 megtekintés.

Megosztás