Hiába a négygólos előny, a végjátékban ismét botlott az ETO, így már három mérkőzés óta nyeretlen a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Ulrik Kirkely elmondása, valamint a statisztikák szerint is az egyik legjobb formában lévő BL csapat érkezett az Audi Arénába, ahol valóságos gólesőt hozott az első játékrész.

Eun Hee Ryu, Ana Gros és Silje Solberg hiányában lépett pályára a Győr, ahol balkezes lövők  távollétében, előbb Estelle Nze Minko, majd később Bruna de Paula játszott a jobb oldalon.
Pauletta Foppa találatával indult a mérkőzés, majd a negyedik percben már három védés is állt Sandra Toft neve mellett, de ahogy a győriek, úgy a franciák is igen aktívak voltak támadásban. Egyik együttes sem a védekezésre fektette a hangsúlyt, így lehetett már a 10. percben 8-7-es előnye a Győrnek. Ezt követően következtek Valeria Maslova percei, az orosz játékos lövései vagy utat találtak a kapuba, akár blokkon keresztül is, vagy szebbnél szebb labdákat osztott ki a társaknak, így tudta átvenni a vezetést Pablo Morel alakulata 12-13-nál.
Mindezt Stine Oftedal is megoldotta a másik a kapunál, aki szintén elképesztő megoldásokat mutatott be, amivel rendre helyzetbe hozta a remekül teljesítő Linn Blohmot.

Semleges szurkolóként valódi öröm lehetett a találkozót követni, hiszen a már említett megoldások mellett Győri-Lukács Viktória is remekül teljesített, aki a félidőt öt lőtt góllal zárta és mindössze egyetlen lövést hibázott. Ulrik Kirkely öt perccel a játékrész előtt hívta magához csapatát (16-17), ahol több kontaktot kért védekezésben, aminek az eredménye az lett, hogy mindössze egy gólt kaptak a hátralévő időben, így 18-18-as állással vonulhatott pihenőre a két gárda.

Győri gól, valamint Santra Toft védéssel folytatódott a találkozó, majd 22-20-as állásnál először vezetett kettő találattal a Győr. Nem sokkal később már négy volt az előnye a Rába-partiaknak, hiszen a brestiek támadásban rengeteget hibáztak, ez betudható a remekül muzsikáló ETO védelemnek, valamint támadásban jobbszélről remek megoldások érkeztek, előbb Győri-Lukácstól, majd Emilie Hovden volt eredményes.

Az utolsó negyedórához érve is magabiztosan tartotta háromgólos előnyét a magyar alakulat aztán azonban felütötte a fejét ismét a kapkodás. A hajrába is előnnyel lépett az ETO, de előbb Oftedal később – egyébként remekül játszó – Nze Minko durrantott el két olyan lövést, ami indokolatlan volt főleg emberelőnyben. 28-27-es vezetésnél még a hazai időkérés megoldani látszott a problémát, hiszen Hovden volt eredményes, de a feljavuló bresti támadók nem engedték elszakadni a Győrt.
Végül hiába támadott a biztos győzelemért Ulrik Kirkely csapata (32-31), de Paulától ellopták a labdát, amiből Foppa tudott eredményes lenni, ezzel pedig beállítva a 32-32-es végeredményt.

Győri-Lukács Viktória hat, míg Valeria Maslova nyolc találatig jutott.

fotó:ehfcl.eurohandball.com

Megosztás