Izgalmas mérkőzés várt a fővárosi zöld-fehér csapatra, hiszen a hétközepi győztes mérkőzés után, ma idegenben kellet pályára lépni Kovacsics Anikóéknak a Metz ellen.
A mérkőzést Kovacsics a padon kezdte, helyén a múlt mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújó Szucsánszki Zita szerepelt.

Az első támadás a franciáké volt, és hamar meg is szerezte a vezetés Kanor, de Szucsánszki ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta, így egy szép betörés után kiegyenlített. Következett egy újabb gólváltás, a francia vezetésre ezúttal Emily Bölk válaszolt, így a harmadik percben 2-2 volt az állás.

4-2-es állásnál kaptak a franciák egy hétméterest, amit szerencsére kihagytak. Érdekesség, hogy a hétméteresekkel már az első mérkőzésen is komoly gondjaik voltak.
Ennek ellenére is, a hetedik percben már 5-2-re vezetett a csapat, és már itt látszott, a védekezés ismét nem lesz túl acélos.
Mire letelet az első 10 perc, a hazaiak 6-4-re vezettek, de egy fél perccel később Márton Gréti megszerezte második gólját a mecsen, így feljöttünk  mínusz 1-re.
Ami múlt héten zajlott egyész meccsen, itt is az volt a szembetűnő: A támadások jól működtek, a védelem továbbra is szenvedett.
12 és fél percet kellet arra várni, hogy a Fradi holland szélsője, Angela Malestein egy nagyon szép, és nagyon szerencsés góllal kiegyenlített.
A 14.percben ha rövid időre is, de Szucsánszki góljával át vettük a vezetést. Ennek hatására, jött is egy francia kapus-csere, Eckerle érkezett a kapuba.

Az első időkérést a Metz húzta meg, 8-9-es Fradi vezetésnél.
Sajnos a TO jól sült el a sárga-kék mezeseknél, összehoztak egy 3-0-ás sorozatot, ezzel ellétek 11-9-re, fontos volt, hogy ezt a hátrányt, Malestein egy sikeres büntetővel felezni tudja. A 19. percben aztán Kovacsics góljával megint egyenlő volt az állás, szerencsére egy szoros meccsen láttunk ezidáig. A 22. percben aztán elkezdett melegíteni Yvette Broch is, aki természetesen ismét külön figyelmet kapott. Gyorsan rá is épített a támadást a Fradi, és a zavarát kihasználva Klujber szerezte meg a második gólját.
Az első félidő utolsó 5 percére fordulva, 13-14-re vezettünk, és támadhattunk a +2-ért is. Ezt végül Kovács Anett oldotta meg, a 27. percben, és az megállapítható volt, hogy a szélsők mindkét oldalról jól és megbízhatóan teljesítenek.
Az 29. percben Elek Gábor kért időt, kért egy támadási variációt, majd kicsit „rávetette” magát a védelemre, és pár másodpercnyi fejmosás következett. Ez meg is hozta az ereméyét, a félidőig már nem kaptunk gólt, 14-17-re vezettünk a szünetben.

A második félidőt a magyar csapat kezdte, Klujber Katrin pedig meg is oldotta a feladatot, 4 góllal vezettünk.
A fraciáknál Orlane Kanor húzta a szekeret, a 34. őercben a maga 4 góljával a csapat legeredményesebbje volt.
Mire letelet a második játékrészből is tíz perc,  18-21-re vezettünk, és elég jól festett a játék képe, a fraciák szenvedtek, mi pedig kifejezetten jó játékot mutattunk, egyértelműen bizakodva fordulhattunk az utolsó 20 percre.
20:21-nél Elek Gábor belenyúlt a meccsbe, mert 3-0-ás sorazatban voltak a franciák, pályára lépett a meccsen először Schatzl Nadine, Szucsánszki pihenőtt kapott, és Háfra Noémit pedig Elek Gábor elküldte egy-egyezni. Negyed órával a vége előtt még mindig 20-21-re vezettünk, és sajnos azzal szembesültünk, hogy megkeményedett a francia védelem.
A szerencse ismét kedvezett nekünk, nem tudott egyenlíteni a hazai csapat, és lehetőséget kapott ekkor Tóth Nikolett is. Az előnyt Kovacsics növelte 2-re, egy nagy átlövés góllal, de gyorsan kaptunk is rá egy választ, maradt a +1 ide. Szerencsére Tóth is jól szállt be a meccsbe, egy betörés után a csapat legfiatalabbja is gólt jegyzet. Az utolsó 10 percre folrdulva ismét 2 volt közte, egy gyors gól után. Mayonnade időt is kért, mert bajban volt a csapat. A +3-at az 53. percben szereztük meg megint, Tóth Nikolett második góljával, sajnos utána, belehibázott a védekezésbe, kapott egy 2 percet, a Metz egy hetest, amit értékesített is. Ugrott a kínkeservesen megszerzett 3 gólos előny.
Mayonnade kikérte az utolsó ideját 5 perccel a vége előtt, de az eltervezett támadásnál porszem került a francia gépezetbe, ami Kovács kkihasznált, és megléptünk megint 28:25-re.
Itt már nagyon úgy festett, ebből legrosszabb esetben is egy X lehet a vége, de persze a meccs eddigi képe alapján a győzelemért ment a Ferencváros. Sajnos alig 1 perc alatt, rögtön felmelegítették nekünk a pitét a franciák, két gyors góllal. A 27. perc elején, egy nagyon fontos hétméterest kaptunk, amit Malestein szerencsére be is lőtt, így nem fájt nagyon, a gyors metzi gól. 2 és fél perccel a vége előtt 28-29-re vezettünk. Az 59 percben azonban kiegyenlítettek a franciák, 29-29 volt az állás, amikor Elek kikérte az utolsó idejét.
Pokoli izgalmak elé néztünk az utolsó 59 másodpercben, el tudtunk volna képzelni egy kicsit nyugodtabb végjátékot is.
Egy nagyon fontos 2 perces büntetést kapott a hazai gárda, itt volt a nagy lehetőség megnyerni a meccset. Fél perc volt hátra, amikor megkapta a kiváló formában lévő Schatzl Nadine a labdát és egy hatalmas homályt lőtt, kb 1 méterrel ment mellé. Az ellentámadásból a franciák hétméteres kaptak, lepörgették az órát, és az utolsó másodpercben megszerezték a győztes gólt.
Ezt nem érdemelte meg a csapat.

Metz-FTC: 30-29

Megosztás