Site icon Handballexpert

Izgalmas mérkőzésen fontos győzelmet aratott a Szeged

A Szeged az ötödik helyről várta a Bajnokok Ligája folytatását. A magyar csapat úgy vágott neki a mérkőzésnek, hogy a győzelemmel hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé, illetve a forduló végén egy pont lemaradása lenne a második helyen álló Aalborg mögött. Az egyetlen fontos hiányzó Matej Gaber volt, ő derékproblémák miatt nem kerülhetett be a meccskeretbe.

Az első tíz perc 5-5-tel végződött, viszont a kapusteljesítmények között óriási különbség volt. Bergerud ötöt védett, míg Mikler Roland egyet sem. A 12. percben Roli dupla védése után visszavette a vezetést a Szeged, majd a következő norvég támadásnál is védett, indítása után pedig a mérkőzésen először alakult ki kétgólos különbség. A Szeged öt perc alatt zsinórban öt gólt szerzett. A 16. percben pedig már 10-6-ra vezetett Kárpáti Krisztián együttese. A 26. percben 13-10 volt az állás, majd 15-11-nél újra négy találat volt a különbség a két csapat között, a játékrész utolsó két gólját a norvég alakulat szerezte.

Az első játékrészben Frimmel és Bánhidi Bence 4-4, míg Sostaric 3 alkalommal talált be. Mikler Roland kiválóan teljesített, kilenc védést (41%) mutatott be, míg Bergerud 11 alkalommal (42%) hárított. A szegedi védekezés a félidő egyes részeiben nagyon jól működött.

Szita Zoltán első góljával kezdődött a második félidő. A 35. percben Sostaric lőtt gólt kínaiból, majd Mikler sorozatban két alkalommal is védett. Bánhidi ötödik góljával pedig már három gólt volt az előny (18-15). A 40. percben időt kért Kárpáti Krisztián, mivel az ellenfél kiegyenlített (18-18), ezután két beállóval, 7 a 6  ellen támadott a hazai együttes, Stepancic góljával újra vezetett a Szeged. Jelinic kiállítása miatt emberhátrányba került a hazai alakulat, de két góllal megnyerte ezt az időszakot, majd Stepancic góljával újra a legnagyobb különbség alakult ki (22-18).

A norvég időkérés (23-19) után a vendég együttes is 7 a 6 ellen támadott több alkalommal is, a Szeged hosszú gól nélküli időszakát kihasználva kiegyenlítette az ellenfél. Bánhidi Bence törte meg a hét perces hazai gólcsendet, majd Bombac kapott két perces kiállítást reklamálás miatt. 5-6 után 24-25-nél vezetett először a Kolstad, a kapuba Imsgard érkezett. Martins sorozatban szerzett két góljával fordított a magyar együttes. Bő két perccel a vége előtt Sostaric lőtt gólt szélről, majd Imsgard első védést mutatta be. Bánhidi nyolcadik találatával két gól volt a különbség. Az időkérés után Mackovsek talált be, majd Emil védett, ezzel 29-27-re nyert a Szeged! Kulcsfontosságú siker.

A hazai játékosok Mikler Roland első félidőben 9, a másodikban 5 védést mutatott be, összességében 37%-kal védett. Bánhidi 8, Sostaric pedig 6 gólt szerzett.

A Szeged jövő héten Dániába látogat, a második helyen álló Aalborg ellen szerdán lép pályára.

Megosztás
Exit mobile version