A Bajnokok Ligája „A” csoportjában a magyar bajnok szegediek döntetlennel kezdtek a kétszeres BL győztes Montpellier otthonában

Az EHF erősorrendjében a franciákat a kilencedik, a Tisza-partiakat a hetedik helyre rangsorolta. Minden bizonnyal mindkét oldalon ennél előkelőbb szereplésben gondolkodnak. A ma esti találkozót sokkal jobban kezdte a Szeged. Radivojevic góljaival rövid idő alatt négygólos előnyre tett szert. Bánhidi Bence futószalagon harcolta ki a hétmétereseket. A haziakat nem tévedés, huszonhat éve dirigáló Patrice Canayer nem kért időt, tanítványai kupaktanács nélkül is felzárkóztak egy gólra.

A folytatásban a francia csapat első ízben átvette a vezetést, amit egészen a hajráig őrzött. A végjátékban már háromgólos hátrányból próbált visszajönni a magyar együttes. Nagyot küzdött Juan Carlos Pastor csapata, az idegtépő utolsó percben még a két pont is meglehetett volna. Mindent összevetve tud ennél jobban is játszani a Szeged,de az idegenben elért döntetlen nyitányként jó eredmény.

Montpellier – Pick Szeged 29-29 (14-15)

Fotó: Faragó Imre

 

Megosztás